Τεχνολογία

«Κρύος ιδρώτας» έλουσε τους υπεύθυνους της Apple – Κόλλησε το FaceID στην παρουσίαση (βίντεο)

Ο Craig Federighi της Apple ένιωσε για λίγα δευτερόλεπτα να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Ήταν η στιγμή της πολυαναμενόμενης παρουσίασης του iPhone X στο Steve Jobs Theater. Ο Craig Federighi βρέθηκε στη σκηνή για να το παρουσιάσει. Τον έλουσε όμως κρύος ιδρώτας όταν το FaceID του τηλεφώνου δεν αναγνώρισε το πρόσωπό του για να ξεκλειδώσει.

Όταν επιχείρησε να παρουσιάσει τον νέο τρόπο ξεκλειδώματος στο πολυαναμενόμενο iPhone X 1.000 δολαρίων, το νέο gadget δεν ανταποκρίθηκε με την πρώτη ματιά. Χρησιμοποίησε μάλιστα ένα εφεδρικό iPhone X για να τα καταφέρει χωρίς να του ζητήσει κωδικό πρόσβασης.
Κρύος ιδρώτας για το fail στο iPhone X

«Ας το δοκιμάσουμε ξανά» είπε ο Craig Federighi τη ντροπιαστική στιγμή μετά το σφάλμα λειτουργίας. Με το εφεδρικό iPhone X κατάφερε να ξεκλειδώσει τη συσκευή με μια ματιά του. Οι χρήστες του νέου iPhone θα μπορούν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου FaceID.

«Τίποτα δεν ήταν ποτέ τόσο απλό» εξήγησε ο αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple Phil Schiller. «Αυτό είναι το μέλλον του πώς θα ξεκλειδώνουμε τα τηλέφωνά μας». Το FaceID θα αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη ακόμα και στο σκοτάδι.

Το FaceID, όπως διαβεβαίωσε, δεν θα μπορεί να ξεγελαστεί από φωτογραφίες. Συνεργάστηκαν μάλιστα με ομάδες στο Χόλιγουντ για να βεβαιωθούν πως δεν θα μπορεί να εξαπατηθεί ούτε από μάσκες.

 

 

1069.gr