Επικαιρότητα Κρήτη

Αυτοί είναι οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη

Στοιχεία και φωτογραφίες των συλληφθέντων για την απαγωγή

Στη δημοσιότητα, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της απαγωγής του Λεμπιδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης ως μέλους σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στο άρθρο 322 και 385 Π.Κ., υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις της κατοχής όπλων προς εξυπηρέτηση των σκοπών της και της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της, της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντα ή άλλου σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, της απόπειρας εκβίασης από κοινού, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας και κατοχής πολεμικού τυφεκίου, της αντίστασης, του εμπρησμού από πρόθεση από τον οποίο μπορεί  να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, τελεσθείσας δια πυρός από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, της παράνομης κατοχής πυρομαχικών (φυσίγγια πυροβόλου ή κυνηγετικού όπλου), της επικίνδυνης σωματικής  βλάβης κατά συναυτουργία, της παράνομης κατοχής φωτοβολίδων και της  κλοπής από κοινού και κατά εξακολούθηση.

Πρόκειται για τους :

Κλάδο Εμμανουήλ του Δράκου και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1974 στο Ρέθυμνο. Αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας  που κρατούσαν τον Λεμπιδάκη.

Γρηγοριάδη Βασίλη του Παναγιώτη και της Μαρίκας, που γεννήθηκε το 1977 στην Π.Γ.Δ.Μ. Ο Σκοπιανός που φρόντιζε τον επιχειρηματία και εξαιτίας  των δικών του τηλεφωνημάτων αποκαλύφθηκε ο χώρος κράτησης του Λεμπιδάκη.

3) Πολομαρκάκη Εμμανουήλ του Οδυσσέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1973 στα Χανιά. Ηταν ο ιδιοκτήτης του στριπτιτζάδικου ο οποίος αρνείται την συμμετοχή του στην απαγωγή.

4) Γλυνιαδάκης Ελευθέριος του Ιωάννη και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1995 στο Ρέθυμνο. Είχε πετάξει το κινητό τηλέφωνο πριν από έλεγχο της αστυνομίας και είχε ουσιαστικά εγείρει τις πρώτες υποψίες.

5) Πολάκης Σταμάτιος του Νικολάου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1971 στο Ρέθυμνο. Ηταν φροντιστής του επιχειρηματία κατά τη διάρκεια της ομηρείας του και είχε πει στην κατάθεση του ότι πλέον φοβάται για τη ζωή του.

 

6) Παντρεμένος Χρήστος του Βασιλείου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεσίτη ο οποίος είχε εμπλέξει και την 16χρονη κόρη του. Εκανε τις διαπραγματεύσεις με τα μέλη της οικογένειας, είχε ταξιδεύσει στην Αθήνα για να δώσει την εντύπωση ότι ενδεχομένως ο Λεμπιδάκης να κρατείται στην Αθήνα.

 

7) Σταγογιάννης Εμμανουήλ του Γρηγορίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε 1972 στο Ρέθυμνο. Ξυλουργός στο επάγγελμα μέλος της ευρύτερης ομάδας,  που είχε επιχειρήσει να κάψει και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός (1) μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων.

Επίσης η αστυνομία ζητά  όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και ιδίως αν τα παραπάνω πρόσωπα έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 28210-25703 και 28210-25704 της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

 

 

www.1069.gr