Κοινωνία Κρήτη

Πρωταθλητές … στις “κλήσεις” οι Ηρακλειώτες οδηγοί!

Αμετανόητοι παραβάτες οι οδηγοί που … επιμένουν να παραβιάζουν τον ΚΟΚ!

Πρωταθλήτρια πόλη σε επίπεδο Κρήτης αναδεικνύεται το Ηράκλειο, στις παραβάσεις του ΚΟΚ, παρά το γεγονός ότι οι βεβαιωμένες παραβάσεις είναι λιγότερες σε σχέση με πέρυσι. 10.949 παραβάσεις του ΚΟΚ έχουν βεβαιωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017 οι παραβάσεις είχαν φτάσει τις 12.444.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας, Μαρίνο Παττακό, αν και ο αριθμός παραμένει πολύ μεγάλος,“η μείωση αποδίδεται στα εν εξελίξει έργα, τα οποία έχουν βγάλει “εκτός” δρόμους όπου καταγραφόταν μεγάλη παραβατικότητα, όπως η Γιαμαλάκη, η Αγίου Μηνά και φυσικά η Δικαιοσύνης”. 11 κλήσεις έχουν δοθεί για κίνηση σε πεζόδρομο, με το πρόστιμο να φθάνει τα 100 ευρώ, ενώ έχουν αφαιρεθεί και πινακίδες σε 7 περιπτώσεις.

Στη δεύτερη θέση των παραβάσεων έρχονται τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, με τους ελέγχους κατά το πρώτο εξάπαμηνο του 2018 να φτάνουν τους 242. Τα πρόστιμα ήταν φυσικά λιγότερα, ενώ σε 10 περιπτώσεις η δημοτική αστυνομία προχώρησε σε αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων. Σύμφωνα με τον κ.Παττακό, σε αυτές τις 10 περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων έχασαν την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης και αναμένεται η δικαστική απόφαση.

Πρωταθλητές ... στις "κλήσεις" οι Ηρακλειώτες οδηγοί!

Ο Μαρίνος Παττακός

Προχωρώντας στη λίστα των παραβάσεων των Ηρακλειωτών, συναντάμε 11 πρόστιμα για αφισορύπανση. Τα πρόστιμα, υπενθυμίζει ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας ξεκινούν από 300 και φθάνουν ως και τα 1500 ευρώ και επιβάλλονται είτε στο διαφημιζόμενο είτε στην εγκατάσταση που φιλοξενεί την προβαλλόμενη εκδήλωση.

14 παραβάσεις για πλανόδιο εμπόριο έχουν βεβαιωθεί, και έχουν γίνει 22 κατασχέσεις συνολικά 398 προϊόντων, τα οποία όπως προβλέπεται από το νόμο, καταστρέφονται. Ο κ.Παττακός παραδέχεται ότι το πρόβλημα του παρεμπορίου είναι σαφώς μεγαλύτερων διαστάσεων, ωστόσο το λίγο προσωπικό της υπηρεσίας δεν ευνοεί περισσότερους ελέγχους που θα απέφεραν και ανάλογα αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα κατά της σπατάλης του νερού, ως σήμερα έχουν γίνει συστάσεις αλλά δεν έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις.

cretalive