Κρήτη

Τα πάνω κάτω στην κυκλοφορία του κέντρου με τα έργα ανάπλασης!

Τι αλλάζει, πότε και για πόσο.

Αλλάζει άρδην η κυκλοφορία στο κέντρο του Ηρακλείου με την έναρξη της ανάπλασης του κέντρου που ξεκινά είτε την ερχόμενη εβδομάδα είτε την επόμενη.

Αυτό θα ξεκαθαρίσει εάν έλθουν αύριο οι κυκλοφοριακές αλλαγές προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Τρεις ειναι οι σημαντικές αλλαγές:

Γίνεται αντιδρόμηση στην Αβέρωφ( αλλάζει η κυκλοφορία από την οδό Πεδιάδος είσοδος στον δρόμο και έξοδος από την Έβανς, ενώ οι οδοί Αγίου Μηνά και Γιαμαλάκη γίνονται διπλής κατεύθυνσης.

Αυτό βέβαια το τελευταίο θα είναι δύσκολο εγχείρημα καθώς χάνονται θέσεις στάθμευσης αλλά και θα πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν παράνομες σταθμεύσεις που θα εμποδίζουν τη ροή των αυτοκινήτων.

Μια ακόμη αλλαγή στην κίνηση και τις κυκλοφοριακές συνήθειες του Ηρακλειώτη αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών είναι πως σταματά η διαμπερής ροή των αυτοκινήτων από το κέντρο αφού με την έναρξη των εργασιών όσα οχήματα θα μπαίνουν από την Πλατεία Ελευθερίας θα διοχετεύονται μέσω της 1821 κι αυτό μέχρι να κλείσει οριστικά το κέντρο στη δεύτερη και τρίτη φάση εκτέλεσης του έργου.

Όπως διευκρινίζει ο Γιάννης Αναστασάκης θα υπάρξει μια τελική συνάντηση με τους επιχειρηματίες του κέντρου, ίσως στα τέλη της εβδομάδας πριν αρχίσουν οι μπουλντόζες το έργο τους.

Και βέβαια οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν τουλάχιστον 18 μήνες εάν και εφόσον το έργο τελειώσει στην ώρα του.

www.1069.gr