Επικαιρότητα Κοινωνία

Ο Ρουβίκωνας τιμά τον Κουφοντίνα μέσα από ανάρτησή του: «Πήραμε ανάσα ελευθερίας»

«Νίκη» θεωρεί ο Ρουβίκωνας την άδεια που πήρε από τον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Σε κείμενο που ανάρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας σημειώνει ότι η άδεια που πήρε ο Κουφοντίνας ήταν μια ανάσα ελευθερίας για όλους και σπεύδει να χαρακτηρίσει «παυσίπονο» τον νόμο Παρασκευόπουλου για τις παράλογες ποινές που επιβάλλουν τα αστικά δικαστήρια.

Παράλληλα, ο Ρουβίκωνας επιτίθεται σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι αυτά τα δύο κόμματα βρίσκονται πλέον σε κοινή γραμμή.

Για τη ΝΔ η αναρχική ομάδα διερωτάται «πως είναι δυνατόν να γνωρίζει τα ονόματα της της αναρχικής οργάνωσης» και σημειώνει ότι ενδεχομένως να σχεδιάζει πολιτκές διώξεις. Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι… στις μέρες της γενικευμένης κωλοτούμπας, της έκπτωσης και της ταχείας εξαργύρωσης “παρασήμων”, αγωνιστές και αγώνες που δεν λύγισαν με δεκαετίες στη φυλακή

Αναλυτικά το κείμενο του Ρουβίκωνα έχει ως εξής:

«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό είναι απλό.

Τα δύο κυρίαρχα κόμματα, στη λυσσασμένη πάλη τους για εξουσία έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα αδιέξοδο: στον πυρήνα της πολιτικής δεν μπορούν πλέον ούτε σε επίπεδο συνθημάτων να βρουν διαφορές αναμεταξύ τους. Δεν έχουν σε τι να διαφωνήσουν. Αλλά πρέπει να διαφωνήσουν για να συνεχίσουν να γυρνάνε τα γρανάζια της δημοκρατίας. Κατά συνέπεια είναι σχεδόν υποχρεωμένα να ανακαλύπτουν πρωτότυπα σημεία τριβής και να χτίζουν γύρω από αυτά το γελοίο θέαμα της κοκορομαχίας τους.

Τα πάντα έχουν γίνει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με σκοπό να εμφανίσουν την τρίχα ως τριχιά. Να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους, όχι πείθοντας τους για κάποιο πρόγραμμα διακυβέρνησης, ούτε καν παραμυθιάζοντάς τους με ελπίδες: αλλά να τους επιβάλλουν την “αίσθηση” ότι το αντίπαλο κόμμα είναι λίγο πιο ελεεινό από τους ίδιους. Τα πάντα εστιάζονται στην, χωρίς περιστροφές πια, ολοκληρωτική πάλη απαξίωσης.

Και αυτοί που δέχτηκαν και συνεχίζουν να δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση, που βιώνουν τη μεγαλύτερη ταξική υποτίμηση .γίνονται κριτές σε ριάλιτι.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι για μερικές δεκάδες χιλιάδες κομματικά στελέχη, για πόλους δύναμης στον τύπο, το δικαστικό σώμα και φυσικά κομμάτια του κεφαλαίου το ζήτημα του ποιοι είναι στην εξουσία είναι πολύ σημαντικό.

Για την κοινωνική πλειοψηφία τα σημαντικά είναι άλλα. Οι συντάξεις που θα μειωθούν. Οι πλειστηριασμοί που στο τέλος “θα κατεβάσουν και τανκς” για να τους κάνουν. Η τύχη των προσφύγων τώρα που έρχεται χειμώνας. Το μπαρούτι που μυρίζει σε όλη την περιοχή από το Αιγαίο ως τη μέση Ανατολή.

 

 

 

www.1069.gr