Διεθνής Πολιτική

Απούσα η βασίλισσα Ελισάβετ από την κατάθεση στεφανιού στην Ημέρα Μνήμης (βίντεο)

Ο βρετανικός Τύπος αναρωτιέται αν η υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι καλά διότι για μια ακόμη φορά θα απουσιάζει από σημαντικό εγονός.

Αφορμή η χθεσινή ανακοίνωση του παλατιού, σύμφωνα με την οποία, μετά από 65 χρόνια η βασίλισσα αποφάσισε να μην καταθέσει η ίδια στεφάνι υπέρ των πεσόντων στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ημέρα Μνήμης (Remembrance Sunday), που εορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου στη Βρετανία και στα κράτη της Κοινοπολιτείας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως την 91χρονη βασίλισσα θα αντικαταστήσει ο πρίγκιπας Κάρολος, πρώτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας ενώ η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις από μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Η ανάθεση της κατάθεσης στεφάνου στον πρίγκιπα της Ουαλίας ίσως να είναι μια συμβολική κίνηση από την «αειθαλή» βασίλισσα, η οποία με αυτό τον τρόπο δείχνει πως αποφάσισε να μεταβιβάσει ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες στα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας λόγω της προχωρημένης ηλικίας της.

Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο του παλατιού, η Ελισάβετ αποφάσισε να μην καταθέσει στεφάνι για να βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της, ο οποίος αναμένεται να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης από μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών. Ο 96χρονος πρίγκιπας του Εδιμβούργου εδώ και μήνες έχει αποσυρθεί από τα επίσημα καθήκοντά του και ένας αξιωματικός του ιππικού θα καταθέσει στεφάνι υπέρ των πεσόντων αντί για τον ίδιο.

 

 

www.1069.gr