Διαδύκτιο

Η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να βρει τους διαχειριστές οπαδικής σελίδας

Η ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητούν τους διαχειριστές οπαδικής σελίδας στο Facebook, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια, στο πλαίσιο μπασκετικού αγώνα.

Όπως έγινε γνωστό, η ΔΕΑΒ ενημέρωσε ότι απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού υπέπεσε στην αντίληψή της ανάρτηση οπαδικής σελίδας στο Facebook που προτρέπει σε πρόκληση επεισοδίων στον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στον Πρωτέα Βούλας και το Αιγάλεω.

Η ενημέρωση του υπουργείου αθλητισμού:

“Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με αφορμή ανάρτηση στο Facebook, στο προφίλ του Egaleo City Gate 12, που προτρέπει σε πρόκληση επεισοδίων στον αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Α.Ε.Ο Πρωτέας Βούλας – ΑΟ Αιγάλεω, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/5/2024 και ώρα 18:30 στο κλειστό Γυμναστήριο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στη Βούλα, η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των διαχειριστών του συγκεκριμένου προφίλ, προκειμένου να ασκήσει κατ’ αυτών όσα προβλέπει η διάταξη του άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

Επιπροσθέτως, η ΔΕΑΒ ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία τη λήψη αυξημένων μέτρων τήρησης της τάξης στον εν λόγω αγώνα, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος κίνδυνος επεισοδίων”.