Μεταφορές

Eπιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες στο «Λευκό Βέλος»: Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης

Γερμανία: Έκτακτη επιβάρυνση στους καταναλωτές φυσικού αερίου

Σημειώθηκε μηχανική βλάβη στην αμαξοστοιχία – Καταγγελία επιβάτη στο in

Καθυστερήσεις και προβλήματα στην εκτέλεση του δρομολογίου καταγράφηκαν για το περίφημο «Λευκό Βέλος», την πιο γρήγορη αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το τρένο δύναται να κάνει την απόσταση Λάρισα – Αθήνα σε 2,5 ώρες, ωστόσο η αμαξοστοιχία ξεκίνησε σήμερα στις 5:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα, και από τις 6 το απόγευμα σταμάτησε στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.

Καμιά ενημέρωση

Εκατοντάδες επιβάτες ανέμεναν για πολλή ώρα εξηγήσεις, καθώς κανείς δεν τους έχει ενημερώσει τι έχει συμβεί.

Ενδεχομένως, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σημειώθηκε μηχανική βλάβη στην αμαξοστοιχία, όμως οι επιβάτες -όπως έλεγαν- δεν είχαν επίσημη ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Έτσι, έμειναν εγκλωβισμένοι στο τρένο κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης και απίστευτης ταλαιπωρίας.

Ακολούθως η εταιρεία έδωσε εντολή να αναχωρήσει δεύτερο τρένο για να πάρει τους επιβάτες του «Λευκού Βέλους». Το τρένο 62 αναχώρησε αλλά λίγο πριν το ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών) έσπασαν οι παντογράφοι και υπήρξε απώλεια ηλεκτροκίνησης σε μεγάλο τμήμα του δικτύου και συγκεκριμένα από το ΣΚΑ έως την Αθήνα και λίγο πιο πάνω.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι από εκείνο το χρονικό σημείο και χωρίς ηλεκτροκίνηση κατέρρευσε ο σιδηρόδρομος και έμειναν σε διάφορα σημεία του δικτύου τρένα που είχαν ξεκινήσει τα ταξίδια τους.

Ετσι, άρχισαν να σημειώνονται πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ ακυρώθηκαν πολλά δρομολόγια.

Όπως ήταν επόμενο, εκτός λειτουργίας έμεινε και ο Προαστιακός για περίπου μιάμιση ώρα προκαλώντας απίστευτο χάος και ταλαιπωρία στους επιβάτες.

Σύμφωνα με καταγγελία στο in εντός των συρμών δεν υπήρχε ρεύμα με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες να βρίσκονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. «Δεν είχαμε νερό, ενώ οι πόρτες του συρμού δεν άνοιγαν με αποτέλεσμα να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι για περισσότερο από μιάμιση ώρα» καταγγέλλει χαρακτηριστικά επιβάτης.