Μεταφορές

Σε νέα κανονικότητα τα πλοία της γραμμής – Aυξάνονται σταδιακά οι επιβάτες

Γνωστή τραγουδίστρια αποκάλυψε πως υιοθέτησε δυο 18χρονα παιδιά

Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν αυστηρά, ξεκαθαρίζει ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμης Δουβής

Απελευθερώθηκε (από την Δευτέρα) η μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, αυξάνεται σταδιακά και ο αριθμός τους στα πλοία της γραμμής, στο λιμάνι του Ηρακλείου!

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σε κάθε δρομολογημένο πλοίο έχουμε περίπου 400 επιβάτες.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η σταθερά αυξημένη κίνηση των φορτηγών οχημάτων, που μεταφέρουν κυρίως κηπευτικά.

Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν αυστηρά: Το στελεχιακό δυναμικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου δρα παράλληλα και συμπληρωματικά με τους ελέγχους που διενεργεί το πλήρωμα κάθε πλοίου .

Όλοι μαζί ελέγχουμε όλες αυτές τις προϋποθέσεις, προκειμένου να υπάρχει η διασφάλιση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών. Βλέπουμε εάν τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλούς μετακίνησης, όπως έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας” εξηγεί ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμης Δουβής.

Μέχρι σήμερα, όλα βαίνουν καλώς.

Η μεταφορική ικανότητα κάθε πλοίου έχει μειωθεί στο 55% εφόσον στην γραμμή μας δραστηριοποιούνται πλοία με καμπίνες” σημειώνει ο κ. Δουβής και προσθέτει: “Σε συνεργασία με τον ΟΛΗ, τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και τα ναυτικά πρακτορεία, επιλύονται τα όποια προβλήματα εν τη γενέσει τους”.

 

Χρήσιμες οδηγίες

Κατά τη διάρκεια της επιβίβασης και της αποβίβασης του κοινού, προβλέπεται η τήρηση της ελάχιστης απόστασης (τουλάχιστον ενάμιση μέτρου). Κατά τη διαδικασία της επιβίβασης γίνεται και θερμομέτρηση, καθώς και η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, από κάθε επιβάτη.

Αποστάσεις ασφαλείας, τουλάχιστον ενάμιση μέτρου (και πάλι), (πρέπει να) τηρούνται κι εντός του πλοίου.

Στα αεροπορικά καθίσματα, πρέπει να υπάρχει πάντα μία θέση κενή.

Σε κάθε καμπίνα, μπορεί να βρίσκεται μόνο ένας επιβάτης κι ένα μόνο μέλος πληρώματος. Εξαιρούνται οι συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού (με μέγιστο αριθμό τα τέσσερα άτομα σε μία τετράκλινη καμπίνα), καθώς επίσης και οι ΑμΕΑ, με τους συνοδούς τους.

Υποχρεωτική η μάσκα – Αυστηρή σύσταση

Η χρήση μάσκας μέσα στους χώρους του πλοίου μετά την επιβίβαση και μέχρι την αποβίβαση είναι υποχρεωτική.

Μάλιστα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση υφασμάτινης μάσκας. Σε περίπτωση δε που κάποιος επιβάτης αρνείται να φορέσει μάσκα ή δεν φέρει τη δική του, το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μην εγκρίνει την επιβίβασή του.

 

Κλείνοντας, ο κ. Δουβής τόνισε ιδιαίτερα τη “σημασία της έγκαιρης προσέλευσης του επιβατικού κοινού” (τουλάχιστον 1 με 2 ώρες προ της αναχωρήσεως του πλοίου) για την προμήθεια των εισιτηρίων, και την αποφυγή “άσκοπης ταλαιπωρίας” και καθυστέρησης “σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ιδιαίτερα με το ερωτηματολόγιο και τις προϋποθέσεις αποστάσεων και θερμομέτρησης”.