Κρήτη Μεταφορές

Τα φαινόμενα συνωστισμού έφεραν αύξηση δρομολογίων!

Κορονοϊός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Μικρότερη του γενικού μέσου όρου η διασπορά στους νεοσύλλεκτους της ΣΤ’ ΕΣΣΟ

Τί αποκάλυψε το Livetalks – Διπλασιάζονται τα δρομολόγια από την Τετάρτη

Διπλασιάζονται τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου από και προς το ΠΑΓΝΗ, μετά και τις αντιδράσεις πολιτών που κατήγγειλαν – και στο Cretalive – φαινόμενα … “σαρδελοποίησης” μεταξύ των επιβατών, εν καιρώ μάλιστα της πανδημίας και της δεύτερης καραντίνας!

Όπως μετέδωσε το Livetalks, η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργο Βουλγαράκη, που έδωσε εντολή από αύριο τα μπλε λεωφορεία να περνούν από τις στάσεις ανά μισή ώρα και όχι ανά μία ώρα, όπως ίσχυε μέχρι και σήμερα.

Παρ’ όλα αυτά, η γενικότερη κίνηση είναι υποτονική. Αδιάψευστος μάρτυρας, οι αριθμοί που μας παρέθεσε ο κ. Βουλγαράκης: “Η δυναμικότητα του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου είναι 74 λεωφορεία. Αυτή τη στιγμή σε κίνηση είναι μόλις… τα 8. Από εκεί και μόνο, καταλαβαίνετε ότι η κίνηση είναι τελείως υποτονική”.

Το μοναδικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, εντοπίζεται στην γραμμή από και προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. “Τα δρομολόγια εκτελούνται ανά μία ώρα και υπάρχουν παράπονα. Γι’ αυτό το λόγο, με δική μου εντολή από αύριο διπλασιάζονται τα δρομολόγια, τα οποία θα εκτελούνται ανά μισή ώρα, ούτως ώστε ο κόσμος να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” .

Οικονομική ενίσχυση

Στο μεταξύ, με τις εισπράξεις να έχουν πέσει κατακόρυφα, στο Αστικό ΚΤΕΛ αναμένουν την οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης, μήπως και “ζεσταθούν” τα άδεια ταμεία τους.

Ο κ. Βουλγαράκης και οι συνεργάτες του αναμένουν την έκδοση της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών.

“Ειδική αυτή την περίοδο, υπολογίζουμε ότι είμαστε στο 10-15%, δεν μπορούμε να είμαστε παραπάνω, μπορεί να είναι και λιγότερο το ποσοστό” είπε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, έχοντας επικεντρωθεί στο κομμάτι των εσόδων.

“Έχει βγει μία απόφαση οικονομικής ενίσχυσης όλων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των τουριστικών λεωφορείων. Περιμένουμε από την κυβέρνηση σύντομα να εκταμιεύσει αυτά τα ποσά, ούτως ώστε να ανακουφιστούν λίγο και οι κάτοχοι των λεωφορείων και οι μέτοχοι του Αστικού ΚΤΕΛ” συμπλήρωσε ο κ. Βουλγαράκης.

Τα mini bus τέλος, υπό κανονικές συνθήκες εκτελούν δρομολόγια ανά 15 λεπτά, όμως “μετά από συνεννόηση με τον Δήμο κυκλοφορούν και οι δύο γραμμές (από το Παγκρήτιο και την Νέα Αλικαρνασσό) κάθε μισή ώρα” ανέφερε κλείνοντας ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.

ΠΗΓΗ