Επικαιρότητα Τεχνολογία

Καταργείται η κάμερα που έπιασε 100.000 οδηγούς να χρησιμοποιούν το κινητό τους (pics)

Καταργείται η κάμερα που έπιασε 100.000 οδηγούς να χρησιμοποιούν το κινητό τους (pics)
Το νέο σύστημα παρακολούθησης των οδηγών λειτούργησε πιλοτικά για 6 μήνες με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά στο τέλος του έτους παροπλίζεται

Έχουν γίνει χιλιάδες επίσημες συζητήσεις για τα προσωπικά δεδομένα και τις κάμερες ασφαλείας ή ελέγχου κυκλοφορίας σε όλο τον κόσμο με τους υποστηρικτές των δύο πλευρών να έχουν τα επιχειρήματά τους.  Η τελευταία μάχη που δόθηκε επί αυστραλιανού εδάφους και οι κάμερες γνώρισαν την ήττα παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ενός πιλοτικού προγράμματος που λειτούργησε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Στην αρχή του έτους τοποθετήθηκαν στους δρόμους της Αυστραλίας κάποιες νέες κάμερες που είχαν ως στόχο να «σημαδεύουν» του οδηγούς μέσα στα οχήματά τους και να ελέγχουν αν γίνεται χρήση του κινητού. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αλλά παράλληλα ήταν αρκετοί αυτοί που ανησυχούσαν για παραβίαση της προσωπικής ζωής και πολύ περισσότερο για το που αποθηκεύονται όλες αυτές οι φωτογραφίες, με αποτέλεσμα οι κάμερες να αποσυρθούν στο τέλος του έτους.

capture.jpg
cameras.jpg

Οι συγκεκριμένες κάμερες έχουν την δυνατότητα να βγάζουν φωτογραφίες από τον οδηγό κα τον συνοδηγό, να δουλεύουν όλο το 24ωρο και είναι ικανές να λειτουργούν κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Αυστραλίας με τη χρήση των συγκεκριμένων καμερών θα μπορούσαν να αποφευχθούν 100 θανατηφόρα τροχαία το χρόνο!