Τεχνολογία

Twitter: Κλείνει τα γραφεία του στις Βρυξέλλες

Θύμα χάκερ η Όλγα Γεροβασίλη: «Έχουν αποσπάσει χρήματα από τους λογαριασμούς μου»

Ερώτημα το αν θα συμμορφωθεί η πλατφόρμα με τους νέους κανόνες της ΕΕ

Twitter: Κλείνει τα γραφεία του στις Βρυξέλλες

Ολόκληρο το γραφείο του στις Βρυξέλλες έκλεισε το Twitter, προκαλώντας ανησυχίες μεταξύ των αξιωματούχων της Ε.Ε. σχετικά με το αν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συμμορφωθεί με τους νέους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ σχετικά με το περιέχομενο στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρουν οι FT, η Τζούλια Μόζερ και ο Ντάριο λα Νάζα, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την ψηφιακή πολιτική του Twitter στην Ευρώπη, αποχώρησαν από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Κώδικας παραπληροφόρησης

Τα παραπάνω στελέχη είχαν ηγηθεί της προσπάθειας της εταιρείας να συμμορφωθεί με τον κώδικα παραπληροφόρησης της ΕΕ, η οποία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, θέτοντας νέους κανόνες για το πώς θα προστατεύονται οι χρήστες του διαδικτύου.

Άλλα στελέχη του Twitter στο μικρό αλλά ζωτικής σημασίας γραφείο των Βρυξελλών κυρίως ως προς την χάραξη ψηφιακής πολιτικής στην ΕΕ, είχαν αποχωρήσει στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια περικοπών.

Ο Μόζερ και ο λα Νάζα «επέζησαν» της αρχικής εκκαθάρισης, αλλά δεν εργάζονται πλέον εκεί, αφού ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Έλον Μασκ, εξέδωσε τελεσίγραφο την περασμένη εβδομάδα για το προσωπικό καλώντας το να δεσμευτεί σε μια «σκληροπυρηνική εργασιακή κουλτούρα». Πάντως δεν είναι σαφές αν παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν.

Άλλα στελέχη του Twitter στο μικρό αλλά ζωτικής σημασίας γραφείο των Βρυξελλών είχαν αποχωρήσει στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια περικοπών σε ολόκληρη την εταιρεία, κατα τις οποίες έφυγε περίπου το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της των 7.500 ανθρώπων.