Εσωτερική Ασφάλεια Τεχνολογία

Βόλος: Αδελφές καταδικάστηκαν για απάτη

Βόλος: Αδελφές καταδικάστηκαν για απάτη

Αποσπούσαν χρήματα με πρόσχημα ηλεκτρονικές αγοραπωλησίες

Δύο υποθέσεις συνέργειας σε απάτες εκδικάστηκαν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με κοινό χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενες είναι αδελφές ρομά που καταδικάστηκαν ερήμην σε ένα έτος φυλάκιση η καθεμιά.

Στην πρώτη περίπτωση κατηγορούμενη ήταν μια 46χρονη που γεννήθηκε στην Κόρινθο και στο λογαριασμό της οποίας, βρέθηκε ποσό 1500 €, από απάτη σε βάρος μιας 38χρονης υπηκόου Αλβανίας, κατοίκου Βόλου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε αγγελία, στο FB άγνωστος φερόταν ότι πουλάει ένα αυτοκίνητο μάρκας Skoda Fabia, μοντέλο 2015, αντί 1500 €.

Η 38χρονη κατέθεσε ότι μίλησε τηλεφωνικά με έναν άνδρα που της έδωσε τραπεζικό λογαριασμό, κατάθεσε 1500 € για την αγορά του οχήματος, αλλά αυτοκίνητο δεν είδε ποτέ…
Τα χρήματα, μετά από έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν στον λογαριασμό της 46χρονης που καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση ενός έτους. Το Δικαστήριο διέταξε έκτιση της ποινής, εάν η κατηγορούμενη συλληφθεί, με δικαίωμα έφεσης που έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στη δεύτερη περίπτωση στο εδώλιο της κατηγορούμενης θα καθόταν η αδελφή της 46χρονης, ηλικίας 33 χρονών, για την ίδια κατηγορία, που επίσης καταδικάστηκε ερήμην.

Βολιώτης στις 28 Οκτωβρίου 2020 έβαλε αγγελία στο FB για πώληση ξυλόσομπας. Η κατηγορούμενη τηλεφώνησε στη σύζυγο του παθόντα, της είπε ότι ενδιαφέρεται να την αγοράσει και της ζήτησε τον αριθμό της κάρτας για να της καταθέσει τα χρήματα.
Η σύζυγος του παθόντα, όμως, αντί για τον αριθμό της κάρτας, έδωσε στην άγνωστη γυναίκα και τον κωδικό, με αποτέλεσμα η 33χρονη, που είναι κάτοικος Ασπροπύργου, να της κλέψει από τον λογαριασμό ποσό 7.000 €.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στην ταυτότητά της από τον λογαριασμό που κατέληξαν τα χρήματα του Βολιώτη και επίσης καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, χωρίς αναστολή, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.