Εσωτερική Ασφάλεια

Βίντεο ντοκουμέντο με το περιπολικό να τυλίγεται στις φλόγες έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στην περιοχή του Παπάγου μετά από επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ φέρνει στο φως της δημοσιότητας.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο πριν την μία σήμερα τα ξημερώματα όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ και νοσηλεύεται με εγκαύματα, σώθηκε από θαύμα.

Όπως θα δείτε και στο οπτικό υλικό διάρκειας 10 δευτερολέπτων που εξασφαλίσαμε οι φλόγες που ξεπηδούν από το όχημα φτάνουν τα τέσσερα με πέντε μέτρα, ενώ ακόμα δεν έχουν φτάσει οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να προχωρήσουν στην κατάσβεση.

Στη ήρεμη γειτονιά του Παπάγου πολλοί είναι οι κάτοικοι που έχουν βγει στα μπαλκόνια τους, ενώ κάποιοι από αυτούς πήραν τα λάστιχα για να περιορίσουν τη φωτιά προκειμένου να μην επεκταθεί και σε άλλα οχήματα.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/06/papagou.mp4?_=4
https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/06/papagou2.mp4?_=5
https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/06/papagou3.mp4?_=6

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική ενώ την έχουν καταδικάσει με ανακοινώσεις τους η κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο τραυματίας είναι ειδικός φρουρός 42 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ξεκίνησαν από ένα πάρκο της περιοχής, ήταν τουλάχιστον τρεις και  δεν επέβαιναν σε ΙΧ αλλά το ακολουθούσαν ως προκάλυψη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ ήθελαν να στείλουν διπλό μήνυμα χτυπώντας και αστυνομικό και δικαστή.