Αεροπορία

Γεώργιος Μπαλταδώρος: Το συγκλονιστικό βίντεο προς τιμήν του πεσόντα ήρωα Σμηναγού [vid]

Γεώργιος Μπαλταδώρος: Το συγκλονιστικό βίντεο προς τιμήν του πεσόντα ήρωα Σμηναγού [vid]

Σε λίγες ημέρες, στις 12 Απριλίου, συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ημέρα που ο ήρωας Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, πατέρας δύο παιδιών, έπεσε υπέρ πατρίδος κοντά στη Σκύρο.

Επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών, όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά του νησιού, συνετρίβη στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το LamiaReport, φίλοι του ήρωα πιλότου, Γιώργου Μπαλταδώρου, δημιούργησαν βίντεο με την σκέψη στην οικογένειά του, στους δικούς τους ανθρώπους, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε».

Το βίντεο περιέχει συγκλονιστικές εικόνες και τη φωνή του από αερομαχία κατά την οποία ο Γεώργιος Μπαλταδώρος έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο.

Επίσης, φιλοξενούνται εικόνες από το χωριό του Γιώργου, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του, όπου πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο στη μνήμη του:

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Youtube