Αεροπορικά Ατυχήματα

Πώς έπεσε το ελικόπτερο στην Νέα Υόρκη – Πέντε οι νεκροί, ζωντανός ο πιλότος

Πώς έπεσε το ελικόπτερο στην Νέα Υόρκη – Πέντε οι νεκροί, ζωντανός ο πιλότος

Έχασαν τη ζωή τους όλοι επιβάτες στο τουριστικό ελικόπτερο, που έπεσε και βυθίστηκε στα παγωμένα νερά και σε βάθος 50 ποδιών στο Ιστ Ρίβερ της Νέας Υόρκης. Απεγνωσμένη ήταν η έκκληση του πιλότου, ο οποίος επέζησε.

«Κίνδυνος, κίνδυνος, κίνδυνος» είπε από τον ασύρματο ο πιλότος, σύμφωνα με μαρτυρίες. «Βλάβη της μηχανής. Έχουμε βλάβη πάνω από το Ιστ Ρίβερ». Δύο από τους πέντε επιβάτες έχασαν τη ζωή τους επί τόπου και οι άλλοι τρεις διακομίστηκαν σε δύο νοσοκομεία της περιοχής όπου υπέκυψαν αργότερα, επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης της Νέας Υόρκης.

Δύτες έσπευσαν στο σημείο και ανέσυραν τους πέντε επιβάτες παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν, καθώς στο σημείο υπάρχουν ισχυρά ρεύματα. Ο θάνατος των δύο διαπιστώθηκε επιτόπου και άλλοι τρεις διακομίστηκαν αρχικά σε νοσοκομείο, πριν εξακριβωθεί η τραγική κατάληξη.

«Είναι μεγάλη τραγωδία», δήλωσε αργά χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Ντάνιελ Νίγκρο, επίτροπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. «Οι δύτες χρειάστηκαν χρόνο για να βγάλουν αυτούς τους ανθρώπους.»

Ο Νίγκρο είπε πως όταν οι δύτες έφθασαν στο ελικόπτερο, αυτό είχε αναποδογυρίσει και βρισκόταν σε βάθος 50 ποδών μέσα στο νερό με θερμοκρασίες -40 βαθμών Φάρεναϊτ και ρεύματα ταχύτητας τεσσάρων μιλίων την ώρα.

Οι επιβάτες του ελικοπτέρου ήταν δεμένοι σφιχτά με τις ζώνες και οι ζώνες χρειάστηκε να κοπούν ώστε να απεγκλωβιστούν, πρόσθεσε.

Πώς έπεσε το ελικόπτερο στην Νέα Υόρκη – Πέντε οι νεκροί, ζωντανός ο πιλότος

Φωτογράφος του Reuters είδε τρεις ανθρώπους που ανασύρθηκαν από δύτες να μεταφέρονται με φορεία σε μια προβλήτα στο κέντρο της πόλης λίγο πριν από τις 21:00.

Για το δυστύχημα ενημερώθηκε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο. Αντίστοιχα ατυχήματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν στην πόλη, στον ουρανό της οποίας πετούν συχνά ελικόπτερα που μεταφέρουν τουρίστες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλους.