Αεροπορικά Συστήματα

J-20: Η Κίνα αποκάλυψε τα αναβαθμισμένα μαχητικά πέμπτης γενιάς [pics]

Nέα εξέλιξη: Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του συζυγοκτόνου, λίγο πριν οδηγηθεί στον ανακριτή

Η Κίνα συνεχίζει την παραγωγή και την ανάπτυξη των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου J-20 με στόχο να εισέλθουν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας της (PLAAF) και σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, ο προγραμματισμός του Πεκίνου υλοποιείται ικανοποιητικά, καθώς μια ακόμα αεροπορική μονάδα πρώτης γραμμής ενισχύθηκε με τους «πανίσχυρους δράκους».

Ειδικότερα, η Πολεμική Αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού παρέλαβε έναν σημαντικό αριθμό stealth μαχητικών, τα οποία διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα αεροσκάφη της κατηγορίας τους, διότι φαίνεται πως διαθέτουν τον εγχώριας κατασκευής κινητήρα νέας γενιάς τύπου WS-10, μια εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα για τους Κινέζους.

Και αυτό, διότι ο κινητήρας ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών J-20, κάτι που είχε αναγκάσει την Κίνα να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει στην δημιουργία ενός δικού της κινητήρα ή αν θα χρησιμοποιούσε τους ρωσικούς κινητήρες που διαθέτουν τα ρωσικά μαχητικά 4++ γενιάς τύπου Su-35. Τελικά το Πεκίνο «πόνταρε στον εαυτό του» και ενσωμάτωσε τους κινεζικούς κινητήρες WS-10 στα αναβαθμισμένα πλέον, μαχητικά πέμπτης γενιάς που αποκαλύφθηκαν από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης πριν από λίγες μέρες.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού μίλησε στην κρατική κεντρική τηλεόραση της Κίνας, ανακοινώνοντας τον εξοπλισμό δεύτερης αεροπορικής δύναμης με μαχητικά J-20, τα οποία πέταξαν στους αιθέρες στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επέτειο 100 ετών από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Η αεροπορική μονάδα «Military Development Vanguard Air Group» που παρέλαβε τα νέα μαχητικά, θεωρείται «πρώτης γραμμής» και έχει μακρά παράδοση και ιστορία, έχοντας συμμετάσχει στον πόλεμο της Κορέας, ενώ μετρά 92 καταρρίψεις στο ενεργητικό της. Από την άλλη, υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αεροπορική δύναμη που παρέλαβε τα μαχητικά J-20 ήταν το «Wang Hai Air Group» τον Οκτώβριο του 2019.

 

Με πληροφορίες από: Defense World