Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Ανέβηκε να παραδώσει την παραγγελία φαγητού αλλά ο «τσαντάκιας» καραδοκούσε

Γιώργος Προκοπίου: Ο Έλληνας πλοιοκτήτης που λύνει το ενεργειακό πρόβλημα της Γερμανίας

Πώς αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου έπιασαν τον 36χρονο με τις αρπαγές

Δεν είχε τον …Θεό του ο 36χρονος  που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου για κλοπές μηχανών και αρπαγές τσαντών στην πόλη του Ηρακλείου το χρονικό διάστημα από τις 9 Απριλίου έως και χθες.
Σε κάθε …εξόρμηση του «χτυπούσε» δύο και τρεις στόχους, γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, αποσπώντας τις τσάντες που κρατούσαν, προσωπικές ή σακούλες αγορών.
Από τη δράση του δεν γλίτωσαν ούτε ξένοι τουρίστες που έκαναν ολιγοήμερες διακοπές στο Ηράκλειο. Ο 36χρονος ήταν gun and run.
Ακόμα θα το φυσάει και δεν θα φθάνει ο 26χρονος διανομέας ταχυφαγείου. Ο νεαρός εργαζόμενος ανέβηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου για να παραδώσει την παραγγελία, όμως όταν επέστρεψε, το μηχανάκι της δουλειάς είχε κάνει φτερά… Είχε αφήσει το μηχανάκι σε λειτουργία και το κλειδί στη μίζα δεδομένου ότι θα επέστρεφε γρήγορα. Ο «τσαντάκιας» το είδε και δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Με το συγκεκριμένο όχημα την ίδια μέρα διέπραξε τρεις αρπαγές.
Προς τα τέλη Απριλίου αποφάσισε να αλλάξει μηχανάκι και έτσι έκλεψε ένα άλλο με το οποίο συνέχισε τη δράση του.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 36χρονο και έτσι οργάνωσαν μία μίνι-επίσκεψη σήμερα νωρίς το πρωί στο σπίτι του. Ο ίδιος απουσίαζε και έτσι οι αστυνομικοί ακροβολίστηκαν στα πέριξ, αναμένοντας τον διακριτικά και αθόρυβα. Εμφανίστηκε μεσημβρινές ώρες οπότε και ακινητοποιήθηκε. Στο σπίτι του βρέθηκαν είδη ρουχισμού που φορούσε κατά την τέλεση των αρπαγών και των κλοπών, ενώ υπό το βάρος των στοιχείων σε βάρος του αναγκάστηκε να τους υποδείξει που είχε κρύψει τη δεύτερη μηχανή που έκλεψε για τις ανάγκες του …μεροκάματου. Επιπρόσθετα οδήγησε τους αστυνομικούς και στον κάδο απορριμμάτων που είχε πετάξει την τσάντα της τελευταίας παθούσας, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης.