Εσωτερική Ασφάλεια

Άνω Λιόσια: Κατσαρίδα μέσα στο ψωμί που στάλθηκε σε δημοτικό σχολείο (εικόνες)

Άνω Λιόσια: Κατσαρίδα μέσα στο ψωμί που στάλθηκε σε δημοτικό σχολείο (εικόνες)

Σάλος στα Άνω Λιόσια από κατσαρίδα μέσα σε ψωμί που στάλθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Το μενού περιλάμβανε έντομα. Ο λόγος για τη μερίδα φαγητού που μοιράστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων από catering. Σύμφωνα με τη δημοσίευση που έκανε μητέρα μαθητή στο Facebook σε συσκευασμένο ψωμάκι υπήρχε και μια μεγάλη κατσαρίδα.

Άνω Λιόσια: Κατσαρίδα μέσα στο ψωμί που στάλθηκε σε δημοτικό σχολείο (εικόνες)

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει συμβεί στο ίδιο σχολείο σε τρόφιμα της ίδιας εταιρείας, καθώς και στο παρελθόν έχουν βρεθεί διάφορα «ευρήματα» στα εν λόγω γεύματα, όπως σκοτωμένες μύγες σε φέτα!

Οι γονείς είναι φυσικά αναστατωμένοι με το γεγονός το οποίο πραγματικά σοκάρει και ζητούν άμεσα όχι μόνο την αλλαγή της εταιρείας η οποία ευθύνεται για το συμβάν, αλλά και απόδοση ευθυνών για το τραγικό αυτό περιστατικό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου σε επιστολή – διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας να τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο:

Άνω Λιόσια: Κατσαρίδα μέσα στο ψωμί που στάλθηκε σε δημοτικό σχολείο (εικόνες)

Παράλληλα ο Δήμος Φυλής μετά τον σάλο με την κατσαρίδα ξέσπασε για το εν λόγω εύρημα που μοιράστηκε μέσω του προγράμματος Σχολικά Γεύματα προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΥγειονομικό πρόβλημα στο πρόγευμα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Άνω ΛιοσίωνΑναφορικά με τα αναγραφέντα στο…

Gepostet von ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ Municipality of Fyli am Montag, 20. Januar 2020

«Το ψωμί παραδόθηκε στο μαθητή την Παρασκευή το μεσημέρι μαζί με την μερίδα του φαγητού. Δεν το έφαγε εκείνη την ώρα αλλά το πήρε μαζί του και το τοποθέτησε στην ψωμιέρα του σπιτιού του. Την Κυριακή που έβγαλε το ψωμί από την ψωμιέρα για να το φάει εντόπισε το έντομο. Εμείς το μάθαμε αυτό σήμερα το πρωί, όπου εμφανίστηκε η μητέρα του μαθητή, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει το γεγονός. Δεν μας έφερε όμως το προϊόν, έφερε μόνο φωτογραφίες. Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της και αν θα κινηθεί νομικά. Εμείς γνωστοποιήσαμε στο τμήμα σχολικών γευμάτων το γεγονός, όπως έπρεπε. Για τα γεύματα που δίνονται στους μαθητές υπάρχουν καθημερινά τρεις αρμόδιοι του σχολείου, οι οποίοι για ασφάλεια δοκιμάζουν πάντα τρία από αυτά. Συνολικά στο σχολείο μας διανέμονται 300 μερίδες», αναφέρει άτομο από το σχολικό περιβάλλον στο newsit.gr.