Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

«Απασχόλησε τις αρχές ψευδώς με δόλο» – Η εισαγγελέας προτείνει η Γεωργία Μπίκα να πληρώσει η ίδια τα δικαστικά έξοδα για την καταγγελία βιασμού της

Εντοπίστηκε χαμένος πίνακας του Πικάσο στο σπίτι της συζύγου του δικτάτορα Μάρκος; Όργιο φημών και οργή για την οικογένεια που λεηλάτησε τις Φιλιππίνες

Την πρότασή της για την καταγγελία βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έκανε η εισαγγελέας. Σύμφωνα με την ίδια, η καταγγελία της κοπέλας είναι ψευδής και ως εκ τούτου, η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο.

Στο δικαστικό συμβούλιο η απόφαση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, η πρόταση της εισαγγελέα ήταν, ακόμη, να επιβληθεί στη Γεωργία Μπίκα να καταβάλλει η ίδια τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής της σε βάρος του 27χρονου τον οποίο κατήγγειλε για τον βιασμό της καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δικαστική λειτουργός, η προσφεύγουσα απασχόλησε τις αρχές ψευδώς και με δόλο. Τον υιοθέτηση ή μη της εισαγγελικής πρότασης θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο.

Η κύρια ανάκριση σχετικά με την καταγγελία ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες και, πέραν του 27χρονου, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε κανέναν άλλο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση καθώς η αρχική καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα, περί ομαδικού βιασμού, δεν στοιχειοθετήθηκε.