Εσωτερική Ασφάλεια

Αρτοποιός για κακοκαιρία: Στα 3 μέτρα το νερό στα προάστια της Λάρισας – Ανησυχία για Καρδίτσα και Τρίκαλα

Σεισμός 7 Ρίχτερ στο Μαρόκο – 296 νεκροί, 153 τραυματίες και πανικός σε πολλές πόλεις

Ακόμα μία ημέρα αγωνίας ξημέρωσε για τη Λάρισα, καθώς μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, παρατηρούνται πλημμύρες σε προάστια της πόλης. Από την ημέρα που άρχισε η επέλαση της κακοκαιρίας, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 10 συμπολίτες μας, στη Θεσσαλία, και δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί ο τραγικός απολογισμός.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, η στάθμη του νερού σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανέβει στα δυόμιση με τρία μέτρα, ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί. Τη νύχτα, η στάθμη του Πηνειού ποταμού ανέβηκε στα 10 μέτρα.

Σήμερα το πρωί έγιναν άλλοι 7 απεγκλωβισμοί πολιτών οι οποίοι, κατάφεραν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος με τη βοήθεια των διασωστών και έχοντας παραμείνει για πολλές μέρες σε υψηλά σημεία χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Οι πολίτες μεταφέρονται είτε στο γυμναστήριο της Λάρισας, είτε σε δωμάτια ξενοδοχείων, που ήδη έχουν κλείσει οι ίδιοι, καθώς η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για την τύχη τους. Υπάρχει παντελής απουσία από τα κλιμάκια του Δήμου, όπως παρατηρείται και έχει ήδη καταγγελθεί από πολλούς πολίτες.

 

Εκτός από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή, την εθελοντικές ομάδες από Θεσσαλία και Πειραιά που έφτασαν στη Λάρισα, αλλά και από την Ομάδα Ορμητικών Νερών της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας που δίνουν την ψυχή τους προκειμένου να βγάλουν και τον τελευταίο άνθρωπο που έχει εγκλωβιστεί

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι σήμερα (09.09.2023) οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στην Πεδιάδα καθώς μεγαλώνει η ανησυχία για τις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρίκαλων.

Πηγή:www.newsit.gr