Ατυχήματα Κρήτη

Κρήτη: Εργατικό ατύχημα – 50χρονος έπεσε από σκαλωσιά

Ηράκλειο: Νεκρός ένας 26χρονος οδηγός μηχανής – «Καρφώθηκε» σε δέντρο

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 50χρονος στην Κρήτη σε εργατικό ατύχημα. Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο άνδρας, που είχε ανέβει σε σκαλωσιά και εκτελούσε εργασίες στο καμπαναριό του Αγίου Νεκταρίου στις Μοίρες.

Ωστόσο, ο άτυχος άνδρας έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον εργάτη και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης. Το εργατικό ατύχημα προκάλεσε την αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης.

Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Για έλλειψη μέτρων ασφαλείας κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για μία ακόμα φορά καταγγέλλει τη έλλειψη μέτρων ασφαλείας, αλλά και την έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που επέφερε τον σοβαρό τραυματισμό ενός αλλοδαπού άντρα.

Το ΕΚΗ παρακολουθεί το σοβαρό αυτό εργατικό ατύχημα, καθώς και την εξέλιξη της υγείας του αλλοδαπού εργάτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θύμα είναι ένας άντρας, περίπου 50 ετών, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, έπεσε από σκαλωσιά κατά την διάρκεια εργασιών, που εκτελούσε στο καμπαναριό του Αγ. Νεκταρίου, στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματισμένο εργάτη σε σοβαρή κατάσταση και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου αυτή την ώρα υποβάλλεται σε εξέταση στον αξονικό τομογράφο.

Καλούμε για μία ακόμα φορά την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενίσχυση του μηχανισμού ελέγχων του ΣΕΠΕ με προσωπικό για την διεξαγωγή ελέγχων και την επιβολή αυστηρών προστίμων σε όλους αυτούς, που παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων

Πηγή: Cretapost.gr