Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Αυτή είναι η βίλα στη Βάρκιζα του Ιταλού που έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου και έβγαλε πάνω από 21 δισ. δολάρια

Στο «φως» φέρνει το newsit.gr  τη βίλα στη Βάρκιζα του Ιταλού «εγκεφάλου» της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε big business στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από τη Λατινική Αμερική με κέρδη που ξεπερνούσαν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ιταλός που βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα, διαμένοντας σε βίλα στη Βάρκιζα και έχοντας συλλογή από υπερπολυτελή αυτοκίνητα, βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών αρχών μετά από ένταλμα σύλληψης για την απάτη μαμούθ με τα πετρέλαια.

Ο ίδιος έκανε χλιδάτη ζωή, με γρήγορα super cars και διασκέδαση στα ακριβά στέκια της παραλιακής και του Κολωνακίου.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή (29.03.24) στην περιοχή της Βάρκιζας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και την Κυριακή στην εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα με την αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της αστυνομίας, σε βάρος του υπάρχουν πλήθος δημοσιευμάτων για την εγκληματική του δράση ενώ ο Ιταλός ζούσε έναν υπερπολυτελή βίο, διέμενε με την οικογένειά του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στην βάρη Αττικής ενώ κινούνταν με πλήθος υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα