Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Χιλιάδες ευρώ η απάτη εις βάρος του Ηρακλειώτη επιχειρηματία!

Μια μικρή … περιουσία απέσπασαν άγνωστοι από τον 58χρονο άνδρα

Το ποσό των 45.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν οι άγνωστοι απατεώνες, από τον 58χρονο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας γεωργικών εφοδίων με έδρα τις Αρχάνες. Η υπόθεση για την οποία έχει ήδη μπει στο “μικροσκόπιο” των Αρχών που διενεργούν την προανάκριση.

Φαίνεται πως οι άγνωστοι – μέχρι στιγμής – δράστες, μια γυναίκα και ένας άνδρας, οι οποίοι συστήθηκαν ως εργαζόμενοι στο ΕΛΜΕΠΑ, είχαν αποσπάσει πληροφορίες για τις εμπορικές συναλλαγές που είχε ο 58χρονος, μέσω δημόσια ανηρτημένων συμβάσεων.

Έτσι όταν του τηλεφώνησαν διαδοχικά, στο κινητό και στο σταθερό του τηλέφωνο, ήταν πιο… πειστικοί, επικαλούμενοι τις λεπτομέρειες της σχετικής σύμβασης συνεργασίας που ο επιχειρηματίας είχε συνάψει με το ΕΛΜΕΠΑ. Με το πρόσχημα καταβολής οφειλόμενου χρηματικού ποσού τον έπεισαν να ακολουθήσει τις οδηγίες που του έδωσαν και κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο email, το ebanking και τους λογαριασμούς του.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί κατάφεραν με πέντε συναλλαγές να αποσπάσουν 45.000 ευρώ που μετέφεραν σε άλλους λογαριασμούς.

Πηγή:www.cretalive.gr