Εσωτερική Ασφάλεια

Χίος: Αγόρασε λάπτοπ και του έστειλαν παλιά και άχρηστα αντικείμενα

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 20 ημέρες, όταν το θύμα εντόπισε την αγγελία που αναρτήθηκε από άγνωστο στο διαδίκτυο και ζήτησε να αγοράσει το λάπτοπ πληρώνοντας με αντικαταβολή

Πλήρωσε για να αγοράσει έναν φορητό υπολογιστή που εντόπισε σε ηλεκτρονική αγγελία, αλλά παρέλαβε ένα δέμα με… άχρηστα παλιά αντικείμενα ένας Έλληνας κάτοικος της Χίου! Όμως, η απάτη εξιχνιάστηκε και η γυναίκα που τον εξαπάτησε εντοπίστηκε στην άλλη άκρη της χώρας, στην Πρέβεζα!

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 20 ημέρες, όταν το θύμα εντόπισε την αγγελία που αναρτήθηκε από άγνωστο στο διαδίκτυο, ζήτησε να αγοράσει το λάπτοπ πληρώνοντας με αντικαταβολή και, λίγες ημέρες αργότερα, παρέλαβε από εταιρεία ταχυμεταφορών στη Χίο ένα δέμα, καταβάλλοντας 559 ευρώ. Μόλις το άνοιξε, όμως, διαπίστωσε ότι περιείχε παλιά και μη λειτουργικά αντικείμενα και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια, οι άνδρες της οποίας διαπίστωσαν ότι το δέμα είχε σταλεί μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών από μια Ελληνίδα στην περιοχή της Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν αστυνομικοί της Ασφαλείας Πρέβεζας, βρέθηκαν στην κατοχή της γυναίκας τα 559 ευρώ και το αποδεικτικό της συναλλαγής τα οποία κατασχέθηκαν. Η δράστιδα δεν συνελήφθη, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο, αλλά σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.