Εσωτερική Ασφάλεια

Χίος: Ιερόσυλος άρπαξε τάματα, σταυρούς και τιμαλφή από εκκλησία

Είχε εισβάλει στον ναό παραβιάζοντας ένα παράθυρο

Η αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν συλλέξει οι ειδικοί του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, οδήγησε στην εξιχνίαση της διάρρηξης που είχε γίνει πριν από δυο μήνες σε μια εκκλησία στη Χίο και ταυτοποιήθηκε ο ιερόσυλος που είχε εισβάλει στον ναό παραβιάζοντας ένα παράθυρο.

Ο δράστης είχε αρπάξει τότε αφιερώματα πιστών και θρησκευτικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τρεις σταυρούς και τιμαλφή, συνολικής αξίας 800 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Αλλοδαπός ξάφρισε εργαλεία φωτογράφου

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθη πολύ γρήγορα ένας αλλοδαπός ο οποίος είχε αρπάξει από το δίκυκλο ενός Έλληνα που ήταν σταθμευμένο στο Βαθύ της Σάμου την τσάντα του που περιείχε μια φωτογραφική μηχανή, ένα μικρόφωνο και διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία, ενώ ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου με την κατηγορία της κλοπής.