Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Χρυσοχοΐδης: τι είπε για τους νταήδες και τους γάμους με τους 50 κουμπάρους και τις μπαλοθιές

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 στελεχών της ΕΛ.ΑΣ από όλη την Κρήτη πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου το πρωί του Σαββάτου η ευρεία και κλειστή σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί. Στη σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας ο Μ. Χρυσοχοΐδης έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα των προθέσεων και των σκοπών του για το μείζον θέμα της αστυνόμευσης και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων οι επικεφαλής Διευθυντές της ΕΛ.ΑΣ και από τους τέσσερις νομούς, οι Διευθυντές των Τμημάτων Ασφαλείας, οι διοικητές Διοικητής της Τροχαίας ΒΟΑΚ και των Α.Τ των Αεροδρομίων καθώς και οι διοικητές των ΤΑΕ.

Εκτενής ήταν επίσης και η τοποθέτηση του επικεφαλής του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος,  μιας υπηρεσίας που έχει καταφέρει μείζονος σημασίας «χτυπήματα» στο οργανωμένο έγκλημα, έχοντας χειριστεί κρίσιμες υποθέσεις εντός και εκτός Κρήτηςακόμη και εκτός συνόρων καθώς διαχειρίστηκε υποθέσεις που με αφετηρία το νησί προσέλαβαν διεθνή αντίκτυπο.

Η πιο πρόσφατη από τις υποθέσεις αυτές, την οποία από την πρώτη στιγμή παρουσίασε και συνεχίζει να παρακολουθεί το Cretalive, ήταν εκείνη της Κισσάμου με την εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που λυμαινόταν όπως καταγγέλλεται από κατοίκους την ευρύτερη περιοχή, με εκβιασμούς, άσκηση βίας, μπαλοταρίσματα και φθορές περιουσιών. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι στη μεγάλη αυτή υπόθεση απολογούνται σήμερα και αύριο.

Το τμήμα Αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος είχε και στο παρελθόν πολύ καλή συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την περίοδο της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, καθώς χειρίστηκε την άλλη μεγάλη υπόθεση εκείνη των βρεφών στα Χανιά με τις εικονικές εμβρυομεταφορέςΥπενθυμίζεται πως επρόκειτο για μια υπόθεση με διεθνείς προεκτάσεις που απαιτούσε επιπλέον διαχείριση ευαίσθητου υλικού από την κλινική υπογονιμότητας που έπρεπε να προστατευθεί.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Το στίγμα Χρυσοχοΐδη και ο στόχος της κοινωνικής αστυνόμευσης

 

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης με τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στο μεγάλο στοίχημα της κοινωνικής αστυνόμευσης για το οποίο ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έστειλε ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα. «Δεν είναι ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές που σχετίζονται με κρούσματα κακής νοοτροπίας στην Κρήτη», επισήμανε. Για πολλοστή φορά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι η ανοχή σε φαινόμενα τραμπουκισμού και παραβατικότητας είναι και θα εξακολουθήσει να είναι μηδενική. Ειδικότερα, μιλώντας για τις κακές αυτές νοοτροπίες αναφέρθηκε στα νταηλίκια, τα 4Χ4 που λυμαίνονται την ύπαιθρο και όχι μόνο, τους γάμους με τους 50 κουμπάρους, τις «κούπες» και τις μπαλοθιές. Περιγράφοντας το στοίχημα της κοινωνικής αστυνόμευσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στον εν εξελίξει σχεδιασμό ενάντια στα φαινόμενα των ζωοκλοπών, της αδεσποτίας και των τραμπουκισμών που διαταράσσουν τις τοπικές κοινωνίες.

Στη διάρκεια της συνάντησης δεν έλειψε και η αναφορά στο φαινόμενο της παραβατικότητας των ανηλίκων. Και στην περίπτωση αυτή το διαχρονικό μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν ξεκάθαρο: «οι γονείς των ανήλικων παραβατών θα συλλαμβάνονται ρητώς και θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Πλήρης η στήριξη στην ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στην κλειστή συνάντηση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την στήριξη και εμπιστοσύνη του στην ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Όπως είπε ο ίδιος έχει λάβει από φορείς αλλά και αρκετούς πολίτες της Κρήτης δεκάδες μηνύματα που εκφράζουν τον θαυμασμό και την εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Νίκου Σπυριδάκη, με αφορμή όλες τις τελευταίες μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν λάβει χώρα στην Κρήτη, με αιχμή του δόρατος την υπόθεση της Κισσάμου.

Φωτογραφίες via imageonline.gr