Εσωτερική Ασφάλεια

Δεύτερη απάτη στην Πέλλα μετά την Ημαθία από αλλοδαπή

Σε βάρος σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα

Και σε δεύτερο περιστατικό απάτης είχε εμπλακεί η αλλοδαπή «εισπράκτορας» που είχε παραλάβει 50 χρυσές λίρες και 200 ευρώ από μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ημαθία, δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση το παιδί της, το μεσημέρι της 9ης Μαΐου.

Η δεύτερη υπόθεση, που πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πέλλας και είχε γίνει την ίδια ημέρα με θύμα μια ηλικιωμένη στα Γιαννιτσά, που είχε δεχθεί το πρωί της 9ης Μαΐου τηλεφώνημα από μια γυναίκα η οποία συστήθηκε ως γιατρός και της ζήτησε χρήματα με το πρόσχημα ότι το παιδί της έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Έτσι, την έπεισε να αφήσει έξω από το σπίτι της 1.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η αλλοδαπή «εισπράκτορας». Σε βάρος της δράστιδας σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Ήδη, εκκρεμεί η πρώτη δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας από τους αστυνομικούς της τοπικής Ασφάλειας, οι οποίοι εξακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητας της αλλοδαπής από πλάνα που κατέγραψαν κάμερες της περιοχής. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.