Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Δίωξη για κακουργήματα κατά των συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική

Δίωξη για κακουργήματα κατά των συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική

Την Τρίτη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα (Σάββατο) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, όπου εναντίον τους ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός άσκησε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα, ενώ παράλληλα εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους  για τη ληστεία σε ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον τους και ακόμα δύο ατόμων οι οποίοι αναζητούνται, αφορούν τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση όπλων, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία,παράνομη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Η επιχείρηση και οι συλλήψεις

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής, έγιναν τρεις συλλήψεις και 15 προσαγωγές.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, καθώς και μία 39χρονη γυναίκα, έχουν διενεργηθεί 13 κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση 15 άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Φεβρουάριο του 2018.

Κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ η 39χρονη κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων. Σημειώνεται ότι ο 46χρονος φαίνεται πως συμμετείχε στην ληστεία που έλαβε χώρα σε κατάστημα ΟΠΑΠ και πως τραυματίστηκε κατά τη διάρκειά της. Το γεγονός αυτό ήταν το εφαλτήριο για την έναρξη της εν λόγω έρευνας.