Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Δώδεκα νεκροί και 17 αγνοούμενοι από την τραγωδία με πρόσφυγες στους Παξούς

Δώδεκα νεκροί και 17 αγνοούμενοι από την τραγωδία με πρόσφυγες στους Παξούς

Άκαρπες παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οι έρευνες των λιμενικών αρχών για τον εντοπισμό των περίπου 17 προσφύγων που αγνοούνται από το πρωί του Σαββάτου μετά το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά των Παξών. 

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο της Πρέβεζας μεταφέρονται οι 21 διασωθέντες, αλλά και οι 12 νεκροί πρόσφυγες που εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Οι διασωθέντες θα εξεταστούν από τους γιατρούς προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή της υγείας τους- ήδη όπως έχει γίνει γνωστά 3 άτομα από αυτούς δεν είναι σε καλή κατάσταση -και αργότερα θα φιλοξενηθούν σε κατάλληλους χώρους της περιοχής.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή παραμένουν καλές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά η εθνικότητα των προσφύγων και άλλα στοιχεία (φύλο, ηλικία κ.α.) όπως επίσης και λεπτομέρειες για το πως ακριβώς συνέβη το δυστύχημα.