Εσωτερική Ασφάλεια

Δράμα: Αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα με κεραυνούς

Στο όρος Φαλακρό, στη Δράμα έχει στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης τριών ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου ορεινής αντοχής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, έχει εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του ένας άνδρας 56 ετών και πολύ σοβαρά τραυματισμένος ένας άλλος άνδρας 55 ετών, ενώ ο τρίτος άνθρωπος που «μας κάλεσε είναι καλά στις αισθήσεις του, απλά έχει υποθερμία. Θα γίνει μεταφορά σε ασφαλές σημείο αυτών των δύο ανθρώπων».

Σύμφωνα με τα όσα είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια του ορειβατικού αγώνα άρχισε να βρέχει και να πέφτουν κεραυνοί, με τρεις από τους συμμετέχοντες να εγκλωβίζονται σε ένα σημείο της διαδρομής.

«Είναι δύσβατο σημείο και αυτό που κάνει δύσκολο την επιχείρηση. Η χαμηλή ορατότητα και το ότι έβρεχε καταρρακτωδώς, μαζί με κεραυνική δραστηριότητα, κάνουν την επιχείρηση πολύ δύσκολη. Ο αγώνας ήταν βραδινός και περιλαμβάνει 5 με 6 καταφύγια».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, «ένας εκ των τριών επικοινώνησε μέσω του 112 και κινητοποιηθήκαμε και εμείς. Ο ίδιος ο αθλητής έκανε λόγο ότι έχει υποθερμία και ότι οι άλλοι δύο λόγω των κεραυνών είναι κοντά του…».