Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Εγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Τα ίχνη που πρόδωσαν τον φερόμενο δράστη – Γνωστός στην Αστυνομία

Εγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Τα ίχνη που πρόδωσαν τον φερόμενο δράστη - Γνωστός στην Αστυνομία
Σοκαρισμένοι οι εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό – Δεν έχει ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο, σχολιάζουν

Συγκλονισμένη παρακολουθεί ολόκληρη η κοινωνία τις εξελίξεις έπειτα από τον θάνατο ηλικιωμένου άνδρα στον Ερυθρό Σταυρό για τον οποίο φέρεται να ευθύνεται ένας άλλος ασθενής με κορονοϊό που νοσηλευόταν δίπλα του και ο οποίος κατηγορείται πως αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα του πρώτου από την πρίζα. Τα δακτυλικά του άλλωστε αποτυπώματα πάνω στο μηχάνημα έχουν ταυτοποιηθεί. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ίδιος παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καθώς νοσεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, ο ασθενής που δέχεται κατηγορίες είναι παλιός γνώριμος της αστυνομίας, αφού το 2009 έχει κατηγορηθεί για συμπλοκή και το 2019 για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της υπόθεσης που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, το μηχάνημα του ασθενούς πριν καταλήξει είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στον θάλαμο, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής. Ετσι οι αστυνομικοί στράφηκαν στον διπλανό του, που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να μετακίνησε τη μάσκα του άτυχου άνδρα και να αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή φαίνεται ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 7 Απριλίου, όταν ο ασθενής με κορονοϊό, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό έχασε τη ζωή του. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 76χρονο άνδρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης παρουσίαζε βελτίωση.

Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα. Αυτό που τους έκανε εντύπωση, μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία.

Πρόεδρος εργαζομένων Ερυθρού Σταυρού: Έχουμε μείνει άναυδοι

Για το περιστατικό μίλησε η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, στο Open TV: «Πέρασαν οι γιατροί, άκουσαν ότι λειτουργούσε αλλά δεν ήταν πάνω στον ασθενή. Προσπάθησαν με ΚΑΡΠΑ αλλά δεν τα κατάφεραν».

«Είναι αδιανόητο, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει» είπε στο MEGA. Επίσης, η πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου τόνισε πως ο 62χρονος, αμέσως μετά τον θάνατο του 76χρονου, εξετάστηκε από δυο ψυχολόγους του νοσοκομείου «και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα ψυχιατρικό νόσημα».