Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Εκτέλεση στον Γέρακα: «Δεν υπέκυψε σε εκβιαστές» ο 38χρονος – Η ανακοίνωση της οικογένειας του θύματος

NATO: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες Τουρκίας-Φινλανδίας-Σουηδίας – Πως εμπλέκεται η Ελλάδα

Για «ανθρωπόμορφα τέρατα, δειλά και τιποτένια αποβράσματα» που εκτέλεσαν «εν ψυχρώ το παιδί μας, τον πατέρα μας και τον σύζυγό μας», μιλά η οικογένεια του 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση, το Σάββατο (18/6) στον Γέρακα.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του θύματος διευκρινίζει πως πλην της ανακοίνωσης που κάνει τώρα, δεν έχει γίνει «προφορική ή έγγραφη και καμία ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα» αναφορικά με τη δολοφονία, συμπληρώνοντας ότι «προσπαθούμε να πενθήσουμε τον άνθρωπό μας, και παρακολουθούμε το σύστημα να προσπαθεί να χτίσει σενάρια πάνω στον ανείπωτο πόνο της οικογένειάς μας».

Δες πόσα εξοικονομείς στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Σε άλλο σημείο, η οικογένεια του 38χρονου τονίζει ότι ο 38χρονος «δεν υπέκυψε σε εκβιαστές και σε ανθρώπους του υποκόσμου, σε πρόσωπα δηλαδή που καταδιώκουν εδώ και χρόνια τον Γιώργο και ολόκληρη την οικογένεια μας, επειδή δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε και κυρίως δεν δέχτηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος».

«Ο Γιώργος υπήρξε πάντοτε έντιμος. Είναι εντελώς ψέμα και εντελώς άδικο να προσπαθούν να τον εμπλέξουν, και μάλιστα μετά την άνανδρη εκτέλεσή του, σε διάφορα αστυνομικά σενάρια», αναφέρεται, επίσης, σε άλλο σημείο της δήλωσης.

Ολόκληρη η δήλωση της οικογένειας:

«Από το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, η οικογένεια μας ζει ένα ανείπωτο δράμα και μια ανείπωτη τραγωδία.

Ανθρωπόμορφα τέρατα, δειλά και τιποτένια αποβράσματα εκτέλεσαν εν ψυχρώ το παιδί μας, τον πατέρα μας και τον σύζυγό μας, βυθίζοντας στην απερίγραπτη θλίψη τρεις οικογένειες, αφήνοντας πίσω μικρά παιδιά που ορφανέψανε για λόγους που το μικρό μυαλό τους δεν μπορεί να χωρέσει και ποτέ δε θα μπορέσει να αντιληφθεί και να συμβιβαστεί με αυτό. Παιδιά που δεν θα ξαναχαρούν τον πατέρα τους, παιδιά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα ερευνητικά βλέμματα των γύρω τους, χωρίς να φταίνε σε τίποτε.

Οικογένειες που ορφανέψανε ολόκληρες και όχι μόνο τα παιδιά του Γιώργου, επειδή ο πατέρας τους δεν υπέκυψε σε εκβιαστές και σε ανθρώπους του υποκόσμου, σε πρόσωπα δηλαδή που καταδιώκουν εδώ και χρόνια τον Γιώργο και ολόκληρη την οικογένεια μας, επειδή δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε και κυρίως δεν δέχτηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος.

Ενός ανθρώπου, με δυο λόγια, που πολύ νέος πήγε επιχειρηματικά πολύ μπροστά και τον εκτέλεσαν για να μην πάει ακόμη πιο μπροστά, τώρα που ανοιγόταν σε έναν ακόμη μεγαλύτερο επιχειρηματικό κόσμο, απλώνοντας το βήμα του ακόμη πιο μακριά, σε νέα επιχειρηματικά βήματα που θα τον πήγαιναν ακόμη πιο μπροστά, παρέχοντας ταυτόχρονα σε δεκάδες οικογένειες εισόδημα αλλά και στην Πολιτεία πολλά χρήματα από φόρους και τέλη καυσίμων.

Τον φθόνο πλήρωσε ο Γιώργος, τον φθόνο ανθρώπων μικρών, ασήμαντων και τιποτένιων, αλλά ταυτόχρονα βάναυσων και παντελώς περιφρονητικών προς την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Η οικογένεια αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει ότι:

Καμία δήλωση της οικογενείας μας και του Ομίλου Μήτσου δεν έχει γίνει, πλην της παρούσας, προφορική ή έγγραφη και καμία ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα. Προσπαθούμε να πενθήσουμε τον άνθρωπό μας, και παρακολουθούμε το σύστημα να προσπαθεί να χτίσει σενάρια πάνω στον ανείπωτο πόνο της οικογένειάς μας.

Ο Γιώργος υπήρξε πάντοτε έντιμος. Είναι εντελώς ψέμα και εντελώς άδικο να προσπαθούν να τον εμπλέξουν, και μάλιστα μετά την άνανδρη εκτέλεσή του, σε διάφορα αστυνομικά σενάρια.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη δεν έχει ασχοληθεί με το παιδί μας, ούτε το είχε ποτέ δικάσει για τα διάφορα φαντασιακά που άκριτα και ανέλεγκτα προωθούνται από διάφορα μέσα.

Επίσης έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και τους αξιωματικούς της, ότι θα διαλευκάνουν το έγκλημα άμεσα. Ότι θα ανακαλύψουν και τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς της βάναυσης εκτέλεσης του παιδιού μας.

Ποτέ η οικογένεια μας δεν έκανε λόγο για υποψίες εις βάρος της ΕΛΑΣ την οποία πάντοτε θεωρούσε έντιμη και ικανή και ποτέ δεν χρησιμοποίησε για αυτήν απαξιωτικούς όρους.

Δήλωσα, και το δηλώνω ξανά, ότι έχουν υπάρξει βαριά εγκλήματα που έχουν μείνει ανεξιχνίαστα, ότι ίσως κάποιοι να μην έκαναν αρκετά καλά τη δουλειά τους, και ότι δεν θέλουμε το έγκλημα κατά του παιδιού μας να γίνει ένα από αυτά. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ και την ηγεσία της, φυσική και πολιτική, πως έχουν την ικανότητα και εντιμότητα να διαλευκάνουν το έγκλημα.

Να ενορχηστρώσει το ανακριτικό και ερευνητικό της έργο, και να μην αφήσει ανεξερεύνητο κανένα σημείο. Να πείσει, και τους Έλληνας και τους κακοποιούς, ότι δε θα μείνουν ανενόχλητοι και, το κυριότερο, ότι δε θα μείνουν ατιμώρητοι. Αυτό είναι ένα αίτημα, όχι μόνο της οικογένειας μας, αλλά και της κοινωνίας ως σύνολο.

Είναι ένα αίτημα προς το οποίο η πολιτεία πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα ώστε να εμπεδωθεί στους ανθρώπους ως σύνολο η αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης προς το σύστημα επιβολής του Δικαίου και της Τάξης.

Κλείνοντας, παρακαλούμε τον Τύπο και τα δίκτυα, να σεβαστούν τον πόνο και το πένθος μας και να διοχετεύουν μόνο τις έγγραφες ανακοινώσεις της οικογένειας, που κατά την εξέλιξη των πραγμάτων θα επικαιροποιούνται.

Η οικογένεια βεβαιώνει τους πάντες ότι η πολυεπίπεδη επιμονή μας δεν θα πάψει ποτέ, ούτε μια στιγμή, μέχρι να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη οι δράστες της εκτέλεσης του παιδιού μας, και αυτοί που το έκαναν αλλά και αυτοί που τους έβαλαν να το κάνουν.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Οι δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές χρησιμοποίησαν δύο Καλάσνικοφ, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Συνολικά ήταν τρεις ή τέσσερις και έφτασαν στο σημείο με ένα βανάκι, το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Παλλήνης επί της οδού Κατράκη. Δεν αποκλείεται να είχαν και υποστηρικτική ομάδα σε απόσταση ασφαλείας εάν κάτι πάει λάθος στον σχεδιασμό τους.

«Ο τρόπος που λειτούργησαν ήταν επαγγελματικός. Μιλάμε για πληρωμένους δολοφόνους, που είχαν μελετήσει βήμα προς βήμα τις κινήσεις τους», λένε στο ethnos.gr αστυνομικοί της Ασφάλειας. Το θύμα φαίνεται ότι φοβόταν και για τον λόγο αυτό λάμβανε πολλά μέτρα προστασίας. Κατά την ενέδρα θανάτου οι εκτελεστές περίμεναν την στιγμή που ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε φάκελο στις Αρχές, θα κατέβαινε από το αυτοκίνητό του, μια θωρακισμένη BMW.

«Ήξεραν ότι εκείνη την ώρα θα τον βρουν 100% ευάλωτο και γι’ αυτό σε σχέση με άλλες εκτελέσεις βλέπουμε ότι χρησιμοποίησαν μεγάλο όχημα, δύο όπλα και οι δράστες ήταν περισσότεροι από δύο», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές. Στο σημείο της μαφιόζικης δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 20 κάλυκες, γεγονός που μαρτυρά αφενός την επιθυμία του ηθικού αυτουργού να βγάλει από την μέση τον επιχειρηματία και αφετέρου την αποφασιστικότητα των δραστών να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου με απόλυτη επιτυχία.

«Ο τρόπος που λειτούργησαν και ο καταιγισμός πυρών δείχνει ότι ήθελαν να φύγουν από το σημείο γνωρίζοντας ότι ο στόχος τους επετεύχθη και ο 38χρονος είναι νεκρός», τονίζουν έμπειροι αστυνομικοί. Το γεγονός, ταυτόχρονα, ότι επέλεξαν να χτυπήσουν ημέρα σε έναν από τους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής πέρα από το θράσος τους δείχνει για πολλοστή φορά ότι η κατάσταση με το οργανωμένο έγκλημα έχει ξεφύγει στη χώρα μας.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους «καθαρή» καρέ καρέ την εκτέλεση, αφού οι κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου έχουν καταγράψει τους δράστες. Μαζί με αυτά τα στοιχεία θα αναλυθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τόσο το καμένο αυτοκίνητο για την ύπαρξη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού όσο και οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, προκειμένου να βρεθεί εάν τα όπλα είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν.Εκτέλεση στον Γέρακα: «Δεν υπέκυψε σε εκβιαστές» ο 38χρονος - Η ανακοίνωση της οικογένειας του θύματος

Εκτέλεση στον Γέρακα: «Δεν υπέκυψε σε εκβιαστές» ο 38χρονος - Η ανακοίνωση της οικογένειας του θύματος

Εκτέλεση στον Γέρακα: «Δεν υπέκυψε σε εκβιαστές» ο 38χρονος - Η ανακοίνωση της οικογένειας του θύματος