Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Εκτός φυλακής ο Αριστείδης Φλώρος της Energa με εγγύηση 50.000 ευρώ

Οριστικό τέλος από το ΣτΕ για δώρα και επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων

Αποφυλακίζεται μέσα στην ημέρα ο Αριστείδης Φλώρος της Enega μετά από αίτημα που υπέβαλε για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, έως ότου γίνει η δίκη του στο Εφετείο.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Έτσι, ο επιχειρηματίας αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000

Η απόφαση έρχεται μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, με τον οποίο καταργήθηκε ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) που όριζε ισόβια κάθειρξη, ενώ σήμερα το ανώτατο όριο ποινής ανέρχεται στα 15 έτη. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Αρ. Φλώρου, στον εντολέα τους έχουν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά, και έτσι η πρωτόδικη ποινή των 21 ετών αναμένεται να είναι πολύ μικρότερη μετά την κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Να σημειωθεί πάντως, πως απορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Γ. Πρασσά. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί ξανά με όρους από τις φυλακές Χαλκίδας, ωστόσο μέσα σε μερικές ημέρες είχε επιστρέψει στο κελί ύστερα από σχετική απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου. Η αποφυλάκιση του του είχε οδηγήσει σε μία έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%, με την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 17 ατόμων για έντεκα αδικήματα. Μεταξύ των διωκομένων ήταν και ο Αριστείδης Φλώρος.

ΝΔ: Αποφυλακίζεται με διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ

Την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου σχολιάζει η ΝΔ επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τονίζεται ότι «η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και σύσσωμης της αντιπολίτευσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται.

Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».