Ελληνοτουρκικά

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Οι τουρκικοί χάρτες που εξαφανίζουν την ΑΟΖ της Κρήτης και της Κύπρου

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Οι τουρκικοί χάρτες που εξαφανίζουν την ΑΟΖ της Κρήτης και της Κύπρου

Οι νέοι χάρτες που δημοσίευσε η Τουρκία, παρουσιάζουν την Κύπρο και ορισμένα ελληνικά νησιά χωρίς υφαλοκρηπίδα.

Στους εν λόγω χάρτες, η Άγκυρα εξακολουθεί να «αγνοεί» την ελληνική υφαλοκρηπίδα και έχει εισέλθει αγνοώντας Καστελόριζο, Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο «κατεβαίνοντας» μέχρι εκεί προκειμένου να εφάπτεται με την υποτιθέμενη λιβυκή υφαλοκρηπίδα.

Άλλος χάρτης παρουσιάζει τα τουρκικά θαλάσσια σύνορα, που υποτίθεται πως τέμνονται με την Λιβύη.
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Οι τουρκικοί χάρτες που εξαφανίζουν την ΑΟΖ της Κρήτης και της ΚύπρουΣυνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Οι τουρκικοί χάρτες που εξαφανίζουν την ΑΟΖ της Κρήτης και της ΚύπρουΣυνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Οι τουρκικοί χάρτες που εξαφανίζουν την ΑΟΖ της Κρήτης και της Κύπρου«Επειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, κατηγόρησε για ακόμη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόσκληση του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλιφά Χαφτάρ στην Αθήνα. «Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει τον. Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε “ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι”.

Κι εγώ τους είπα “Τι πράγμα είναι αυτό … Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες; “του είπα. Επίσης του είπα “πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε”. Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα» ανέφερε.