Ελληνοτουρκικά

Τουρκική ”αερογέφυρα” για Λιβύη: H Άγκυρα παρακάμπτει το ελληνικό FIR & στέλνει ενισχύσεις – ”Σηκώθηκαν” τα ιπτάμενα ”μάτια” της ΠΑ

Τουρκική ''αερογέφυρα'' για Λιβύη: H Άγκυρα παρακάμπτει το ελληνικό FIR & στέλνει ενισχύσεις - ''Σηκώθηκαν'' τα ιπτάμενα ''μάτια'' της ΠΑ

ΗΆγκυρα πριν λίγες ώρες έστειλε  Α/Φ Α-400 με προορισμό την Λιβύη. Διέσχισε τα Βαλκάνια, δεν τόλμησε να περάσει από το FIR Αθηνών και αφού πέρασε από Τυνησία – Αλγερία, έκλεισε τον αναμεταδότη του, σύμφωνα με τον χάρτη που σας παρουσιάζουμε πιο κάτω

Λιβυκά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την είδηση και αναφέρουν πως το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μισουράτα, όπου εκεί ”ξεφόρτωσε” Σύρους τζιχαντιστές. 

Ρωσικός οπλισμός αιχμής & Σουδανοί μισθοφόροι στο “πλευρό” του LNA

Μάλιστα το site alsaa24, αναφέρει πως έγιναν δύο πτήσεις. Η μία από την Κωνσταντινούπολη και η άλλη από το Γκαζιάντεπ.

Αυτό σημαίνει περίτρανα πως η Τουρκία όχι μόνο συνεχίζει να ”σπάει” το εμπάργκο, αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την σύγκρουση στην χώρα. 

Ταυτόχρονα περίπου, σηκώθηκαν σε Αιγαίο και Κεντρική Μεσόγειο ελληνικά ιπτάμενα ραντάρ ERJ-145H AEW&C.

H αποστολή τους είτε μπορεί να ήταν στα πλαίσια άσκησης, είτε επιτηρούσαν την περιοχή, καθώς ίσως σήμανε συναγερμός για την τουρκική αποστολή.

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι έχουν δυσαρεστηθεί με το χθεσινό περιστατικό στην Α. Μεσόγειο, που σας ανέδειξε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale, πέταξε πάνω από την Τρίπολη, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και τρόμο στις τουρκικές δυνάμεις και στη GNA.    

Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης διαμαρτυρήθηκε με έντονο διάβημα σήμερα Τετάρτη, για μια μη εξουσιοδοτημένη πτήση από ένα γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος Rafale.

Το Rafale αφού ανεφοδιάστηκε στον αέρα πέταξε και πάνω από τη Misrata, 200 χιλιόμετρα (120 μίλια) ανατολικά της Τρίπολης, αλλά και το Abu Grein που αποτελεί μια ζώνη μάχης στα ανατολικά, ανέφερε σε ανακοίνωσή το Υπουργείου Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Η ώρα της αναμέτρησης: Αιγυπτιακά υποβρύχια σε θέσεις ”μάχης” – Με απόφαση Σίσι ”μπλοκάρονται” τα σχέδια της Τουρκίας στη Λιβύη

“Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών μας ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας και θα μας δώσει λεπτομέρειες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του GNA.

Σήμερα διαμαρτυρήθηκε και η Άγκυρα, καθώς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη,