Ενοπλες Συγκρούσεις

Εν ψυχρώ εκτέλεση Τούρκου μισθοφόρου στην Αφρίν από το YPG (βίντεο)

Εν ψυχρώ εκτέλεση Τούρκου μισθοφόρου στην Αφρίν από το YPG (βίντεο)

Ένας πυρήνας «εν υπνώσει» Κούρδων του YPG, που παραμένουν στον κατεχόμενο από τους Τούρκους κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, πραγματοποιώντας μια κλασική επιχείρηση τύπου «stay behind» έστησε ενέδρα και εκτέλεσε τον μισθοφόρο Μοχάμεντ Σουλεϊμάν ο οποίος ήταν διοικητής στον λεγόμενο  Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA),

Οι Κούρδοι κατά την πάγια συνήθειά τους και για να προκαλέσουν «θόρυβο» κατέγραψαν την ενέδρα και την εκτέλεση σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια έδωσαν στη δημοσιότητα.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες έστησαν ενέδρα στο αυτοκίνητο του ισλαμιστή οπλαρχηγού κοντά στην κωμόπολη Μπιλμπίλ στις 7 Ιουλίου. Τον σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Όπως τονίζουν οι Κούρδοι, αυτή θα είναι η μοίρα των Τούρκων εισβολέων, των μισθοφόρων τους και όσων συνεργάζονται μαζί τους.

Είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού των Τούρκων στρατιωτικών και των φίλιων προς αυτών παραστρατιωτικών τουρκόφωνων μονάδων αν και δεν αναμένεται να προκαλέσει τόσο καταλυτικά αποτελέσματα. Η Αφρίν εκτός από τον τουρκικό Στρατό ελέγχεται απο πολιτοφυλακές των Τουρκμένων που ζουν στην Βόρεια Συρία οι οποίες και έχουν αναλάβει το κύριο βάρος του ελέγχου της πόλης.

Να θυμίσουμε ότι στα αρχικά σχέδια της Άγκυρας πριν την ρωσική επέμβαση του 2015, ήταν η δημιουργία ενός τουρκμενικού κράτους στην Βόρεια Συρία για να εμποδίσει την ίδρυση κουρδικού κρατικού μορφώματος στα σύνορά της.