Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Ετοιμαζόταν να κλέψει, πιάστηκε “στα πράσα” αλλά αθωώθηκε!

«Φοβάμαι το θάνατο» - Η τελευταία συνέντευξη του Φράνκο Τζεφιρέλι

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, ο 19χρονος εντοπίστηκε στο σπίτι να είναι κρυμμένος και ακινητοποιήθηκε

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ένας 19χρονος Ηρακλειώτης ο οποίος κατηγορούνταν για την κλοπή σε σπίτι του Ηρακλείου τη μία ημέρα και για την απόπειρα κλοπής στο ίδιο σπίτι την άλλη! Μάλιστα, για την κατηγορία της απόπειρας ο νεαρός Ηρακλειώτης πιάστηκε «στα πράσα» από αστυνομικούς που κλήθηκαν όταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αντιλήφθηκαν την παρουσία του στο χώρο.

Για την κλοπή ο 19χρονος παρουσίασε άλλοθι, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν μεταξύ των διαρρηκτών εκείνης της ημέρας. Για την απόπειρα που επίσης αθωώθηκε, (οι ιδιοκτήτες δε ζήτησαν την ποινική του δίωξη, αφού δεν πρόλαβε να κλεψει κάτι), έχει ενδιαφέρον η ένορκη εξέταση που έδωσε ο αστυνομικός που τον συνέλαβε.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, ο 19χρονος εντοπίστηκε στο σπίτι να είναι κρυμμένος και ακινητοποιήθηκε. Στην τσέπη του βρέθηκε ένας φακός, ενώ σε έλεγχο που έκαναν στην οικία οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα σε μία μπαλκονόπορτα διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια και ξύλα για την παραβίαση της πόρτας).

Συνήγορος υπεράσπισης του 19χρονου ήταν ο κ. Α. Επιτροπάκης.

Πηγή

Εφημερίδα Πατρίς