Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Εβρος: «Καταθέτουν τα όπλα» οι «μετανάστες»- Απομακρύνονται από τα σύνορα με την Ελλάδα

Εβρος: «Καταθέτουν τα όπλα» οι «μετανάστες»- Απομακρύνονται από τα σύνορα με την Ελλάδα

Όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα Bianet, επειδή οι ”μετανάστες” που βρίσκονται στον καταυλισμό του Παζάρκουλε είναι οι πλέον ευάλωτοι να κολλήσουν τον κορωνοϊό, περίπου 300 άνδρες της στρατοχωροφυλακής τους ενημέρωσαν ότι θα εκκενώσουν την περιοχή και ήδη άρχισαν να μεταφέρονται με πούλμαν στο σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης.

Ο κορωνοϊός ”θερίζει” την Τουρκία.

Η Φιλιζ Ουναλ-πρόεδρος του Τμήματος Οικογενειακών Γιατρών του ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας δήλωσε “Στην Ιταλία από τους 600 οικογενειακούς γιατρούς οι 100 νόσησαν και εξ αυτών οι δύο πέθαναν. Αν αναλογιστούμε πως στην Τουρκία έχουν δοθεί ιατρικά υλικά μόνο για 10 μέρες, αυτό σημαίνει πως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ίδια ή και χειρότερη εικόνα”.

Η Ουναλ ανέφερε ότι καθώς πλέον οι μάσκες δίνονται μόνο με ιατρική συνταγή, ουρές σχηματίζονται μπροστά στα οικογενειακά ιατρεία και πρόσθεσε πως “Οι άνθρωποι έχουν δίκιο να ανησυχούν αλλά ενδεχομένως μπορεί να κολλήσουν ιό την ώρα που θα έρθουν για να τους γράψουμε τη συνταγή για τη μάσκα”, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr

Η έλλειψη ιατρικών υλικών και το ότι δεν αυξήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων στην υγεία συνιστούν κίνδυνο για την υγεία της κοινωνίας. Έλλειψη υλικών υπάρχει στα ιατρικά κέντρα οικογένειας πού είναι η πρώτη προτίμηση των πολιτών.