Εσωτερική Ασφάλεια

Folli Follie: «Ήταν υγιής και η Ασία και η Ευρώπη – Ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα» λέει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Για δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος συνέχισε σήμερα, Τετάρτη (27.03.24) την απολογία του στη δίκη για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της Folli Follie, με τη διαδικασία ωστόσο να ολοκληρώνεται νωρίς, καθώς ο κατηγορούμενος δήλωσε, μέσω της υπεράσπισης του, αδυναμία να συνεχίσει.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας στη δίκη, υποβλήθηκε αίτημα από τη Folli Follie για αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, αν και το ζήτημα εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Δημήτρης Κουτσιολιούτσος, απολογούμενος στο δικαστήριο, συνέχισε να αφηγείται πώς μαζί με τη σύζυγο του έχτισαν τον όμιλο της Folli Follie.

Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε πως από τη γνωριμία με ένα ζευγάρι στο Παρίσι κατάφεραν να μπουν στην αμερικανική αγορά. «Στήσαμε μια εταιρία και κάναμε μεγάλη επιτυχία, ειδικά στο μαγαζί στο Hollywood. Μας ζητούσαν οι ηθοποιοί να τους φτιάξουμε κοσμήματα, είχε έρθει και η Μαντόνα. Ανοίξαμε καταστήματα στα καλύτερα σημεία της Αμερικής» είπε ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ιδιαίτερα φορτισμένος, ξέσπασε για όσα γράφονται για τον ίδιο και την εταιρεία του.

«Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα. Ειχαμε πιστοποιημένα 1,7 δις έξοδα, για να τα έχεις πρέπει να έχεις και έσοδα, τα οποία ήταν πολύ μεγαλύτερα» είπε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Στη συνέχεια ωστόσο απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε μία… «ωραιοποίηση».

Πρόεδρος: Τελικά τί έγινε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα.

Πρόεδρος: Ποιός τα ωραιοποίησε;

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δυο εταιρίες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στο όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρίες.

Πρόεδρος: Πείτε μας για την ωραιοποίηση…

Κατηγορούμενος: Είχαμε υπαλλήλους, καταστήματα, έσοδα και έξοδα. Δεν έχω τα στοιχεία μου να αποδείξω, δεν έχω τα εξτρά των τραπεζών.

 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Κουτσιολιούτσος είναι πως ό, τι είχε το έβαζε στην εταιρεία. «Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρία 6,5 εκατομμύρια αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ήταν υγιής και η Ασία και η Ελλάδα. Ολοι οι κόποι μου 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Αισθάνομαι άσχημα για τους μικρούς επενδυτές που έχασαν χρήματα, αισθάνομαι άσχημα τα τα στελέχη που έφαγαν μεγάλα πρόστιμα, θέλω να το αποκαταστήσω αυτό» είπε ο κ. Κουτσολιούτσος συμπληρώνοντας πως «με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά».

 

Η απολογία του Δημήτρη Κουτσιολιούτσου συνεχίζεται αύριο.