Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Γρηγόρης Λέων για Ρούλα Πισπιρίγκου: Από την αρχή τα δεδομένα μου έδειχναν την ενοχή της

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, κλήθηκε σήμερα (29.03.2024) να σχολιάσει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο Γρηγόρης Λέων, άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήταν αυτός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, είχε υποστηρίξει ότι η κεταμίνη, ήταν αυτό το οποίο οδήγησε στον θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την 35χρονη, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

«Το δικαστήριο κρίνει με βάση όλη τη δικογραφία και όλα τα στοιχεία και με την άποψη όλων των ειδικών. Τη δική μου επιστημονική άποψη την κράτησα σταθερή αφού δεν άλλαζαν και τα στοιχεία», ανέφερε αρχικά ο ιατροδικαστής και πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Από την αρχή τα δεδομένα μου έδειχναν την ενοχή της. Να ξεκαθαρίσω, όμως, πως ένας ιατροδικαστής δεν βγάζει απόφαση αλλά εξηγεί τα επιστημονικά δεδομένα. Το ποιος είναι ο άνθρωπος που διαπράττει ένα έγκλημα το γνωρίζει η δικαιοσύνη. Υπάρχει σε διαδικασία η δεύτερη δίκη. Τα επιστημονικά δεδομένα θα μας δώσουν την εικόνα για να προβλέψουμε», σημείωσε.