Κοινωνία

Απογοητευμένος ο σύζυγος της αγνοούμενης Γιάννας: «Με κατηγορούν χωρίς να έχω κάνει τίποτα» (φωτό)

Ο σύζυγος της αγνοούμενης Γιάννας Χατζημανωλάκη είναι απογοητευμένος με την τροπή της υπόθεσης της εξάχνισης της συζύγου του καθώς ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε το πρωινό της Τετάρτης 25 Απριλίου πριν εξαφανιστεί και δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «με κατηγορούν χωρίς να έχω κάνει τίποτα».

«Πήγα τα παιδιά στο σχολείο και όταν γύρισα έκανε δουλειές. Έκλεισα για 10 λεπτά τα μάτια μου και όταν ξύπνησα είχε εξαφανιστεί χωρίς να πάρει κινητό, κλειδιά, λεφτά, αυτοκίνητο», λέει χαρακτηριστικά ο σύζυγος της 29χρονης. Ο ίδιος συμμετέχει στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό της συζύγου του Γιάννας με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά ηλικίας 3, 5 και 7 ετών και όπως λέει τον κατηγορούν επειδή είναι ο τελευταίος που την είδε. «Όλοι κατηγορούν εμένα, όλοι. Κι αυτό επειδή εγώ την είδα τελευταίος».
Η μητέρα του Στέλιου ξεσπά για όσα ακούγονται για τον γιο της και ξεκαθαρίζει: «Τον κατηγορούν αδίκως. Δεν έχουμε τίποτα νεότερο για την νύφη μου, τα παιδιά της την ζητούν συνεχώς. Είμαστε στο στάδιο των ερευνών. Όταν θα έχουμε εξέλιξη στην υπόθεση, θα έχουμε εξελίξεις και στις άδικες κατηγορίες εις βάρος του γιου μου».

Η μητέρα του Στέλιου προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να σταθεί στο πλευρό των εγγονιών της τα οποία είναι οι τραγικές φιγούρες στην εξαφάνιση της μητέρας τους που εξελίσσεται σε θρίλερ!

Την ίδια ώρα άνθρωποι από την γειτονιά του Μενιδίου από όπου εξαφανίστηκε η Γιάννα Χατζημανωλάκη σπάνε την σιωπή τους.

«Ξέραμε ότι είχανε προβλήματα στο σπίτι τους. Η Γιάννα είχε φύγει πριν από δύο χρόνια και είχε πάρει μαζί της και τα παιδιά. Ύστερα μάθαμε ότι φιλοξενούνταν σε δομή κακοποιημένων γυναικών στο κέντρο της Αθήνας. Ύστερα από κάποιο καιρό γύρισε μαζί με τα παιδιά της πάλι. Ήταν πολύ καλή κοπέλα, κοινωνική, ευγενική. Πάντα μας καλημέριζε η Γιάννα. Ένα κορίτσι με το χαμόγελο στα χείλη. Άκουσα ότι είχαν υπόνοιες ότι περνούσε κατάθλιψη. Εγώ δεν είχα καταλάβει κάτι τέτοιο. Είχε προβλήματα με τον άντρα της αλλά έξω όταν έβγαινε ήταν χαμογελαστή. Όμως δεν ξέρει τι κρύβει, μέσα στο σπίτι της δεν ήμουν».

Αξίζει να αναφερθεί πως η αδελφή της αγνοούμενης είχε επιβεβαιώσει πως η αδερφή της είχε φιλοξενηθεί μαζί μ τα παιδιά της σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες. «Η αδερφή μου στο παρελθόν επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τον άντρα της μέσα στον γάμο της, είχε πάρει μόνη της την απόφαση να πάει σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών. Αυτό είχε συμβεί περίπου δύο χρόνια πριν και είχε πάρει μαζί της και τα παιδιά της. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πήρε πάλι μόνη της την απόφαση να επιστρέψει στο σπίτι μαζί με τα παιδιά της. Ποτέ δεν την επηρεάσαμε εμείς, η οικογένειά της, σε αυτές τις αποφάσεις της. Και τώρα έφυγε, εξαφανίστηκε χωρίς να πάρει τα παιδιά της…».

Ένας άλλος γείτονας σημειώνει: « Ήξερα πάρα πολύ καλά τον πατέρα του, οικογενειάρχης, πολύ καλός άνθρωπος. Τώρα ο Στέλιος πώς είχε στην πορεία τέτοια εξέλιξη δεν ξέρω. Πολλά ακούγονται. Μακάρι να βρεθεί η γυναίκα του. Μακάρι αν και ο καιρός που έχει περάσει είναι πολύς» και προσθέτει: «Η κοπέλα είχε ξαναφύγει επειδή είχε προβλήματα με τον Στέλιο. Όμως δεν είχε αφήσει πίσω τα παιδιά, τώρα θα τα άφηνε;».

Παιδικός φίλος της Γιάννας ο οποίος διατηρεί πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στο Μενίδι αναφέρει: «Την ξέρω από μικρή. Μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί είχε περάσει από το πρακτορείο και είχε παίξει ξυστό. Με ρώτησε τι κάνω, πώς είμαι… Την ρώτησα και εγώ. Μια χαρά μου φάνηκε εμένα η Γιάννα. Κάναμε και αστεία και έφυγε. Δεν έκατσε πολύ, αλλά στο λίγο που την είδα ήταν ευδιάθετη».

Σε όλη την περιοχή του Μενιδίου αλλά και στην γειτονιά της Γιάννας Χατζημανωλάκη κανένας δεν έχει να πει κάτι αρνητικό για εκείνη. Όλοι μιλούν για μια μητέρα που αγαπούσε τα παιδιά της, ήταν χαμογελαστή και πάντα ευγενική.

Ωστόσο η αγωνία των συγγενών της εντείνεται αφού εδώ και μία εβδομάδα η 29χρονη παραμένει άφαντη και δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούν με ό,τι μέσα έχουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της εξαφάνισής της, ενώ τόσο οι δικές τους έρευνες όσο και της αστυνομίας παραμένουν άκαρπες.

Επιπλέον τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πολλές καταγγελίες ανθρώπων που γνωρίζουν την περιοχή αλλά και τα όσα περνούσε η Γιάννα Χατζημανωλάκη και μέσα από το διαδίκτυο υποδεικνύουν το υδραγωγείο του Μόρνου στους συγγενείς προκειμένου να το ψάξουν.

Η αδερφή της αγνοούμενης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει ερευνηθεί με ειδικά σκυλιά αλλά και άντρες της ΕΜΑΚ επί τρεις ημέρες.
Το υδραγωγείο του Μόρνου είναι πολύ κοντά στο σπίτι της Γιάννας Χατζημανωλάκη από όπου εξαφανίστηκε.

Η αγνοούμενη μητέρα σύμφωνα με το συγγενικό της περιβάλλον αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ η οικογένειά της έχει υπόνοιες πως το τελευταίο διάστημα περνούσε κατάθλιψη. Παράλληλα είχε χάσει αρκετά κιλά τον τελευταίο καιρό καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον θυρεοειδή της.

Για την εξαφάνιση της Γιάννας Χατζημανωλάκη έχει σημάνει silver alert.

.
.
.
1069.gr