Κοινωνία Κορωνοΐός

Φαίδων Βόβολης – Κορονοιός: Νόσησε και νοσηλεύτηκε 9 μέρες στο Σισμανόγλειο – «Δεν είπα ποτέ ότι είναι γριπούλα»

Φαίδων Βόβολης – Κορονοιός: Νόσησε και νοσηλεύτηκε 9 μέρες στο Σισμανόγλειο – «Δεν είπα ποτέ ότι είναι γριπούλα»

Με κορονοϊό για δεύτερη φορά νόσησε ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης και νοσηλεύτηκε στο Σισμανόγλειο.

Ο Φαίδων Βόβολης στον οποίο έχει επιβληθεί 12μηνη αναστολή ιατρικού επαγγέλματος λόγω της αντιεμβολιαστικής δράσης του από το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποκάλυψε την περιπέτεια της υγείας του με βίντεο στο facebook.

Εκεί ο καρδιολόγος ομολογεί πως νόσησε βαρύτερα καθώς ο κορονοϊός του προκάλεσε πνευμονία και τώρα λέει πως δεν είναι μια… απλή γριπούλα.

«Εμείς ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο, είναι σίγουρα κάτι παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρει πως ο αν και ο οργανισμός του είναι γερό και χωρίς ιατρικό ιστορικό, αυτός νόσησε βαριά.

Μάλιστα ανέφερε πως ο κορονοϊός κάνει πιο περίεργες επιπλοκές αλλά συνεχίζει να δηλώνει ότι το πιστοποιητικό νόσησης είναι ένα «αισχρό διαβατήριο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: Αγαπητές φίλες και φίλοι, επανέρχομαι μετά από 10 μέρες… Νόσησα. Νόσησα από την νόσο του COVID. Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα. Προσπαθήσαμε να μην πούμε τι ακριβώς συνέβη. Δεν είπαμε τι έγινε για να μην πέσουν τα αδηφάγα ΜΜΕ επάνω μας. Το ήξεραν κάποιοι άνθρωποι.

«Εισήχθην στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο για 9 μέρες. Η νόσος COVID εμένα με πήρε λίγο πιο βαριά από άλλους ανθρώπους. Όπως έχουμε ξαναπεί τους περισσότερους τους πιάνει ήπια έως ασυμπτωματικά, κάποιους εξ αυτών βαρύτερα και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν. Εμείς δεν έχουμε πει ποτέ ότι υποτιμούμε την νόσο COVID-19. Δεν έχουμε πει ποτέ κάτι το οποίο να είναι ενάντιο στην πραγματικότητα. Έχουμε τονίσει την εναντιότητα μας σε υποχρεωτικότητες. Προσπάθησαν να μας κάνουν αντιεμβολιαστές.

Δεν το κατάφεραν γιατί όσοι κατάλαβαν τι λέμε και κατάλαβαν ότι δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αντιεμβολιαστές. Νόσησα λοιπόν και βρέθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο για 9 μέρες διότι σε εμένα μετατράπηκε σε πνευμονία. Είναι το post COVID σύνδρομο επί της ουσίας. Ένας γερός οργανισμός, χωρίς ιστορικό, χωρίς κάπνισμα, ο οποίος μπόρεσε και αντεπεξήλθε σε λίγες μέρες. Σίγουρα αφήνει κάποια πράγματα πάνω στους πνεύμονες μου. Υπήρξε τρανσαμηναιμία, αύξηση ηπατικών ενζύμων δηλαδή, τα υπόλοιπα εργαστηριακά ήταν αρκετά καλά. Δεν υπήρξε αύξηση ινωδογόνου, φερριτίνης και βαθμού πηκτικότητας σε εμένα. Χτυπήθηκαν βέβαια οι πνεύμονες, υπήρξε ένα θέμα. Έκατσα μέσα 9 μέρες. Το αποκρύψαμε. Δεν έπρεπε να μαθευτεί».

«Λέμε πάντα προσοχή. Η κάθε ίωση έχουμε πει δυνητικά μπορεί να σκοτώσει. Οπως και η Covid-19. Δεν είμαι αυτός, που έχει πει ότι είναι μια γριπούλα, είναι κάτι παραπάνω σίγουρα. Αυτό όμως δεν καταστρατηγεί τις βασικές αρχές ελευθερίας μας. Το ενάντια στην υποχρεωτικότητα. Το έχω ξαναπεί ότι ακόμα και 80% θνητότητα να είχε, ο γιατρός υπερασπίζεται τον κάθε ασθενή του και την ελευθερία του στο δικαίωμα του. Στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο οι συνάδελφοι γιατροί μου φέρθηκαν άψογα, το νοσηλευτικό προσωπικό το ίδιο, οι τραυματιοφορείς. Όλο το νοσοκομείο και τους ευχαριστώ. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Φυσικά πάντα πρέπει να προσέχουμε. Εννοείται στην κάθε ίωση, όπως και σε αυτή, η οποία κάνει και πιο περίεργες επιπλοκές». 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Φαίδων Βόβολης νοσεί από κορονοϊό και την πρώτη φορά είχε χαρακτηρίσει ως «αισχρό διαβατήριο» το πιστοποιητικό νόσησης, που του είχε χορηγηθεί.

«Προσωπικά λοιπόν θέλω να ξανατονίσω ότι έχω νοσήσει. Άρα μου έχουν δώσει επί της ουσίας ένα πιστοποιητικό νόσησης. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ποτέ. Δεν πρόκειται να γίνει χρήση αυτού του αισχρού διαβατηρίου».