Κοινωνία

Κίνα: Βρέθηκαν δύο πτώματα και το μαύρο κουτί στο δεξαμενόπλοιο που καίγεται (φωτό)

Βρέθηκε το μαύρο κουτί σήμερα στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο καίγεται εδώ και μια εβδομάδα. Επίσης βρέθηκαν και τα πτώματα δύο ναυτικών, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών.

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, που μεταφέρει 136.000 τόνους ελαφρών υδρογονανθράκων, έπιασε φωτιά στις 6 Ιανουαρίου μετά τη σύγκρουσή του με κινεζικό φορτηγό πλοίο. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 300 μέτρων ανατολικά της Σανγκάης.

Το δεξαμενόπλοιο είχε πλήρωμα 32 ναυτικών –30 Ιρανών και δύο από το Μπανγκλαντές. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρία πτώματα, μαζί μ’ αυτά που βρέθηκαν σήμερα. Οι υπόλοιποι ναυτικοί θεωρούνται αγνοούμενοι.

«Στις 08:37 τέσσερις διασώστες εξοπλισμένοι με μάσκες και φιάλες οξυγόνου κατέβηκαν με καλάθι στο πίσω μέρος του Sanchi», ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών.

«Ανακάλυψαν δύο πτώματα ναυτικών μέσα σε μια σωστική λέμβο».

«Αφού ανέκτησαν το μαύρο κουτί, οι διασώστες επιχείρησαν να φθάσουν στα διαμερίσματα του πληρώματος (…) όμως η θερμοκρασία έφθανε εκεί τους 89 βαθμούς Κελσίου και δεν μπόρεσαν να μπουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ομάδα των διασωστών βρήκε τον καταγραφέα δεδομένων ταξιδιού («μαύρο κουτί») στη γέφυρα, ενώ παρέμεινε στο δεξαμενόπλοιο λιγότερο από μισή ώρα επειδή άλλαξε ο άνεμος και «πυκνός τοξικός καπνός» δυσχέρανε την επιχείρηση, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Συνολικά 13 σκάφη παίρνουν μέρος αυτή τη στιγμή στις επιχειρήσεις διάσωσης, ανάκτησης των υδρογονανθράκων και κατάσβεσης της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών. Δέκα απ’ αυτά είναι κινεζικά, ένα νοτιοκορεατικό και δύο ιαπωνικά.

www.1069.gr