Κοινωνία

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Το δικαστήριο Αργυροκάστρου απορρίπτει την εισαγγελική πρόταση για «αυτοκτονία» – Συνεχίζονται οι έρευνες

«Μέγγενη» η ενεργειακή κρίση για τον φετινό προϋπολογισμό

Την πρόταση του εισαγγελέα – ότι δηλαδή ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου του 2018 οφείλεται σε αυτοκτονία – απέρριψε το δικαστήριο Αργυροκάστρου.

Αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχίσει τις έρευνες, δηλαδή να προχωρήσει ξανά σε ορισμένες ανακριτικές ενέργειες για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με τις απαραίτητες νομικές διατάξεις.

Παράλληλα η ελληνική πρεσβεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με το υπουργείο Εξωτερικών να παρεμβαίνει λέγοντας πως «η υπόθεση δεν έχει κλείσει».

«Μετά το ενδιαφέρον ορισμένων μέσων ενημέρωσης για την εκδήλωση της 28.10.2018 στο χωριό Βουλιαράτες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυροκάστρου σας ενημερώνει ότι, κατόπιν του αιτήματος της Εισαγγελίας για απόρριψη της υπόθεσης, το Περιφερειακό Δικαστήριο, ως αρμόδιο όργανο, αποφάσισε την επιστροφή, διατάσσοντας την εκτέλεση ορισμένων άλλων ανακριτικών ενεργειών σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις. Επί του παρόντος, το ζήτημα βρίσκεται στη φάση εκπλήρωσης αυτών των υποχρεώσεων», αναφέρεται στη δικαστική ανακοίνωση, σύμφωνα με το himara.gr.

Ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας, έπεσε νεκρός πριν από τρία χρόνια στο Βουλιαράτι, με δύο σφαίρες από καλάσνικοφ.

Οι συγγενείς του θύματος ζήτησαν να τους γίνουν γνωστές οι ανακριτικές πράξεις που περιέχονται στον φάκελο, καθώς και η ιατροδικαστική εξέταση και η βαλλιστική εξέταση του αυτόματου όπλου, που είχε ο νεκρός μαζί του την ημέρα του γεγονότος.

Πηγή: Newsit.gr