Κοινωνία

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η πλούσια μουσική παρακαταθήκη και τα τραγούδια που αγαπήθηκαν

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η πλούσια μουσική παρακαταθήκη και τα τραγούδια που αγαπήθηκαν

Ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της χώρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο.

Τα τραγούδια του λατρεύτηκαν και έχουν μπει στο πάνθεον των επιτυχιών του ελληνικού μουσικού στερεώματος.

Ο φίλος του Κώστας Μακεδόνας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου, στάθηκε και στον μοναδικό τρόπο ερμηνείας του καλλιτέχνη.

«Και τι ζητάω», «Έλα ψυχούλα μου», «Διδυμότειχο μπλουζ», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Τερατάκια τσέπης», «Μικρός τιτανικός», είναι μερικές από τις πολύ μεγάλες επιτυχίες του τραγουδιστή.

Η δισκογραφία του

  • Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
  • Διδυμότειχο Blues (1991)
  • Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
  • Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
  • Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
  • Παυσίλυπον (1997)
  • Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
  • Ένας κι Ένας (2000)
  • Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
  • Στο Αφιερώνω (2003)
  • Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
  • Αλκυονίδες Μέρες (2005)
  • Ήρωες με Καρμπόν (2006)
  • Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
  • Η Ενοχή των Αμνών (2010)
  • Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
  • Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
  • Άλλαξαν πολλά (2017)