Κοινωνία Υγεία

Μαγνησία: «Ο θάνατός της δεν προήλθε από γαστρεντερίτιδα», λέει στο newsit.gr ο εγγονός της 91χρονης

Ανάστατη εξακολουθεί και παραμένει και σήμερα (03.06.2024) η τοπική κοινωνία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στην Μαγνησία με τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, που έχουν στείλει δεκάδες – παιδιά και ηλικιωμένους- στο νοσοκομείο.

Σοκ έχει προκαλέσει από το πρωί της Δευτέρας, ο θάνατος μιας 91χρονης από τον Αλμυρό Βόλου, η οποία αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι «έσβησε» ως αποτέλεσμα των συμπτωμάτων της γαστρεντερίτιδας.

 

Ωστόσο, πληροφορίες του newsit.gr ανέφεραν πως η 91χρονη πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από σηπτικό σοκ και ο θάνατός της δεν σχετίζεται με τα περιστατικά σαλμονέλας στη Μαγνησία.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο εγγονός της άτυχης ηλικιωμένης: «Καμία σχέση ο θάνατος της γιαγιάς μου με τα κρούσματα γαστρεντεριτιδας», δήλωσε ρητά ο άντρας στο newsit.gr.

«Ξημερωμα Κυριακής σηκώθηκε με πυρετό γύρω στο 37,5 και τάση για εμετό. Στη συνέχεια την μεταφέραμε στο κέντρο υγείας τη φρόντισαν και μετά από είκοσι λεπτά γυρίσαμε σπίτι. Μετα  από λίγο πάλι δεν αισθανόταν καλά πήγε μια φορα τουαλέτα και τελικα την πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν είχε σχέση με τα κρούσματα της γαστρεντεριτιδας», επανέλαβε.

20 παιδιά και 14 ενήλικες στο νοσοκομείο

Στο μεταξύ, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλο παρείχε αναλυτική ενημέρωση για τα κρούσματα και τις νοσηλείες

Από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας

Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει αν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο

Για την 91χρονη αναφέρεται ότι: Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού, διερευνάται εργαστηριακά εάν σχετίζεται ή όχι με τα υπόλοιπα περιστατικά. Αν και με τις μέχρι τώρα ενδείξεις δεν φαίνεται να σχετίζεται.

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Από τις 8:00 σήμερα δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό.