Επικαιρότητα Κοινωνία

Μίνα Αδαμάκη: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την θρυλική «Ειρήνη» από τις «Τρεις Χάριτες»

Μίνα Αδαμάκη: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την θρυλική «Ειρήνη» από τις «Τρεις Χάριτες»

Κατάφερε να κάνει στη ζωή της πάντα αυτό που ήθελε. Πέρασε στη Νομική Σχολή, αλλά έκανε αυτό που ονειρευόταν από μικρό παιδάκι στο Βόλο: να γίνει ηθοποιός, όπως είχε εξομολογηθεί στην τελευταία της συνέντευξη στο MEGA η σπουδαία ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη.

Η Μίνα Αδαμάκη, που έφυγε στις 11 Οκτωβρίου από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στους συναδέλφους της.

Μιλώντας στο MEGA, ο Μιχάλης Ρέππας, ο δημιουργός της θρυλικής σειράς «Τρεις Χάριτες», χαρακτήρισε την ηθοποιό πηγή έμπνευσης για εκείνον, όπως και την Ντίνα Κώνστα, η οποία επίσης έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η Ειρήνη Χαρίτου, η μικρότερη από τις τρεις αδελφές της θρυλικής σειράς του MEGA «Τρεις Χάριτες», δεν είναι πια εδώ. Η Μίνα Αδαμάκη πέρασε στην απέναντι όχθη. Λύγισε στη σκληρή, άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

«Η Μίνα είναι ένα κομμάτι της καλλιτεχνικής μας ζωής, πάρα πολύ σημαντικό. Υπάρχουν κάποιες καρατερίστες, όπως η Ντίνα Κώνστα, η Μίνα Αδαμάκη, η Άννα Παναγιωτοπούλου, που για μας υπήρξαν πηγή πολύ μεγάλης έμπνευσής. Δεν είναι απλά συνεργάτιδες, είναι πηγή έμπνευσης. Είναι σημεία αναφοράς για τοn Θανάση Παπαθανασίου και εμένα», δήλωσε ο Μιχάλης Ρέππας.

«Ήταν ένας θηλυκός μπόμπιρας ασχέτως ηλικίας»

Αξιαγάπητη, φινετσάτη, μικρόσωμη, με έμφυτο χιούμορ και ταλέντο. Μπήκε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης ερμηνεύοντας έναν σαιξπηρικό μονόλογο, αν και ο Κάρολος Κουν την είχε ρωτήσει «αν είχε να πει και κάτι από κωμωδία».

«Αυτό το κοριτσάκι, ασχέτως ηλικίας – γιατί η Μίνα ήταν μια ενζενούλα, ένα μικρό κοριτσάκι έκθαμβο – ήταν ένας θηλυκός μπόμπιρας ασχέτως ηλικίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ρέππας.

Ήταν ένας άνθρωπος με χάρη, ευγένεια, αμεσότητα, καλλιέργεια και ελευθερία και τα εφάρμοσε στο ρόλο της ως Ειρήνη Χαρίτου στις θρυλικές «Τρεις Χάριτες».

«Ήταν μια εξαιρετική ηθοποιός και μια συνεργάτης εξαιρετική. Είναι ένας άνθρωπος που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Όπως έπαιξε και η σειρά αυτή (Τρεις Χάριτες) εκείνα τα χρόνια. Έχω βαθιά εκτίμηση και λύπη για αυτήν τώρα», είπε η Νένα Μεντή.

«Η Μίνα ήταν μια σπουδαία ηθοποιός και ένας υπέροχος άνθρωπος που άφησε το στίγμα της στο ελληνικό θέατρο. Πάντα θα τη θυμόμαστε για το στυλ και τη φινέτσα της», δήλωσε ο ηθοποιός Χάρης Σώζος.

Ερμήνευσε πλήθος ρόλων στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Υπήρξε όμως και μεγάλη σταρ της τηλεόρασης. Στο «Δις Εξαμαρτείν», στην «Αστροφεγγιά», στην «Εθνική Ελλάδος».

«Αυτή την εικόνα θα κρατήσω. Αυτής της υπέροχης αξιοπρεπούς γυναίκας, με πάρα πολύ χιούμορ, που ερχόταν με πάρα πολύ κέφι στην πρόβα. Ήταν πολύ εργατική, ήταν εξαιρετική συνάδελφος, είχε ήθος», ανέφερε η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

«Το φίλτρο στη ζωή μου ήταν η τέχνη», έλεγε η Μίνα Αδαμάκη – η σπουδαία ηθοποιός, που πέρασε στον παράδεισο της χάρης και του χιούμορ.