Κοινωνία

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Ματσακάς σε ηλικία 95 ετών

Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την είδηση πως πέθανε ο Κώστας Ματσακάς. Ο Σπύρος Μπιμπίλας με μία ανάρτησή του στο Instagram έδωσε την είδηση του θανάτου του ηθοποιού.

Ο Κώστας Ματσακάς πέθανε σήμερα Τρίτη (07.05.2024) το απόγευμα σε ηλικία 95 ετών. Ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ από το 1961. Ο πρόσεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας έκανε μία συγκινητική ανάρτηση αναφορικά με τον θάνατο του ηθοποιού γράφοντας:

«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε για ακόμα ένα θλιβερό νέο.. Ο σπουδαίος μας ηθοποιός και πρωταγωνιστής για δεκαετίες του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που υπηρέτησε με αγάπη και αυταπάρνηση την τέχνη μας, με σπουδαίους ρόλους και ανεπανάληπτες ερμηνείες στην Επίδαυρο , με μια ταινία στο ενεργητικό του (“Κάθε Σάββατο” του Βασίλη Βαφέα).

Ο Κώστας Ματσακάς, έφυγε από την ζωή στα 95 του.. Μάθημα για όλους μας ο βίος του..Καλό ταξίδι αγαπημένε μας σπουδαίε συνάδελφε…Σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες σε μας και το κοινό μας.

 

Η τελευταία του παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ήταν η «Μία ευαίσθητη ισορροπία», όπου υποδύθηκε τον ρόλο του Χάρρυ. Το έργο σημείωσε 48 παραστάσεις και διήρκησε από τις 15 Νοεμβρίου 1991 έως 05 Ιανουαρίου 1992.