Κοινωνία

Συγκλονίζουν οι περιγραφές της ανήλικης που βιάστηκε από τον ιερέα -«Δεν θέλω, άφησε με να φύγω» του φώναζε

Το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης καταγραφεί τις περισσότερες απώλειες

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες από την κατάθεση της 17χρονης, σήμερα, κοπέλας, που βίαζε συστηματικά ο ιερέας στα Πατήσια.

Όπως προκύπτει, το κορίτσι ζούσε σε καθεστώς φόβου, εξαιτίας του 37χρονου ιερέα ο οποιος την φόβιζε με όποιον τρόπο μπορούσε, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις αρρωστημένες πράξεις του.

Η αρχή φαίνεται ότι έγινε στα τέλη του 2019. Ο Στέφανος Βερλέκης κατά την διάρκεια εξομολόγησης του κοριτσιού φέρεται να της ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η εξομολόγηση έχει διαφορα στάδια. Ένα από αυτά τα στάδια είναι και το ερωτικο κομμάτι».

Μάλιστα «έχτιζε» σιγά σιγά το έδαφος λεκτικά αρχικά, ενώ στη συνέχεια πέρασε και στα μηνύματα προς το ανήλικο παιδί, αφού είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Από τα τέλη του 2019 έως τα μέσα του 2020 φέρεται τουλάχιστον 5-6 φορές να προχώρησε στην πράξη του βιασμού σε βάρος της. Μάλιστα την κρατούσε μετά την κατήχηση λέγοντας της «μείνε λίγο, σε θέλω κάτι».

Δύο μαρτυρίες-σοκ για τον βιαστή ιερέα: Πώς παρενοχλούσε κορίτσια και γυναίκες, προσέφερε χρήματα σε ανήλικη

Το κορίτσι βρήκε το κουράγιο και αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε, έπειτα από ταινία την οποια παρακολούθησε με φίλες της, με περιεχόμενο σεξουλικης κακοποίησης. Τότε, έβαλε τα κλάματα και περίγραψε αυτό που είχε ζήσει.

Στη συνέχεια μίλησε στην μητέρα της και προχώρησαν στην καταγγελία στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής .

Εκεί, περιέγραψε λεπτομερώς τα όσα έκανε ο 37χρονος, κάνοντας ακόμα και τα έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανηλίκων να λυγίσουν.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες ανηλίκων εις βάρος του ιερέα.

Η κοπέλα λιποθύμησε όταν τον είδε – Σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της
Φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι παρακαλούσε τον 37χρονο να σταματήσει .

«Δεν θέλω άφησε με, θέλω να φύγω, άφησε με να φύγω». Εκείνος όμως της απαντούσε: «Όχι, δεν θα πας πουθενά».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έφτασε στο σημείο, περίπου πριν από 10 μέρες, να λιποθυμήσει μόλις τον αντίκρυσε…

Πρόκειται, όπως περιέγραφαν στο iefimerida.gr καλά πληροφορημένες πηγές, για ένα τραυματισμένο παιδί, το οποίο έφτασε στο σημείο να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Για τον λόγο αυτό, ψυχολόγος του Τμήματος Ανηλίκων, βρίσκεται συνέχεια κοντά της και την στηρίζει .

Ο 37χρονος ο οποίος τέθηκε σε αργία με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, μετά την προθεσμία που έλαβε, στους αστυνομικούς δεν παραδέχτηκε τις πράξεις του. Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε: «Δεν μπορώ να καταλάβω που την έχω ενοχλήσει, που μπορεί να την έχω πειράξει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις του δικηγόρου του. ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε: «Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος. Η ίδια η καταγγέλλουσα του έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου, στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ και δεν το είπε σε κανέναν». Υποστηρίζει δε πως στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται στοιχεία βιασμού του κοριτσιού, ούτε επίμαχες φωτογραφίες του ιερέα, αλλά ούτε και στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους.

«Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά», συμπληρώνει ο δικηγόρος.

 

Πηγή:www.iefimerida.gr